Нагріють по–європейськи?

Нагріють по–європейськи?

В обласному центрі презентовано спільний проект Європейського банку реконструкції та розвитку і міської ради «Модернізація системи централізованого теплопостачання в місті Тернополі», який поки що не має аналогів в Україні. Він, зокрема, передбачає встановлення так званих індивідуальних теплових пунктів, автоматизованих точок подачі тепла, сучасних жаротрубних котлів та дахових сонячних колекторів. Окрім цього, пропонують перевести окремі котельні на використання такого альтернативного палива, як тирса. У сукупності все це повинно дати суттєву економію газу, води та електроенергії, до того ж забезпечивши переважну більшість жителів обласного центру цілодобовим постачанням гарячої води та можливістю регулювати температуру повітря в квартирах.

Балкон із настроєм

Балкон із настроєм

Святкове змагання за найкраще оформлення будинку до Нового року та різдвяних свят у Вінниці проходить уже другий рік поспіль. Заявки від охочих узяти участь у конкурсі міська рада прийматиме до 29 грудня. А в останній день цього року члени конкурсної комісії, до складу якої входять керівники департаментів міської ради, представники депутатського корпусу та журналісти, пройдуть вулицями, аби оцінити старання вінничан.

Сало, рівноцінне золоту

Сало, рівноцінне золоту

Минулого тижня у мережі ресторанів «Батьківська хата» відбулося незвичне і дуже щире свято — на 235–му кілометрі автобану Київ—Одеса відкрили пам’ятник «Українському салу». Журналістська братія, яка приїхала заздалегідь, дивлячись на прикритий постамент, думала–гадала, якому ж бути пам’ятнику нашому улюбленому національному продукту. Та так і не вгадала. Всі точки над «і» розставив відомий ресторатор Михайло Михайлович Поплавський.

Всі статті рубрики