Арешт незгодних

Арешт незгодних

За різними даними, у Москві та Санкт–Петербурзі поліція затримала 200—260 учасників несанкціонованих мітингів проти фальсифікації виборів. Агенції «Інтерфакс» джерело з правоохоронних органiв РФ повідомило про 260 затриманих, радіо «Свобода» передає про понад 200 осіб, які опинилися у відділках. У північній столиці стражі влади мали багатший «улов» — до так званого «мавп’ятника» запроторили керівника організації «Інша Росія» Едуарда Лимонова та координатора «Лівого фронту» Сергія Удальцова.

«Меркозi» народять новий ЄС

«Меркозi» народять новий ЄС

Лідери Німеччини та Франції учора в Парижі обговорили можливі зміни до союзного договору, що мають на меті зміцнити єврозону, повідомляє «Євроньюз». Французький президент Ніколя Саркозі запевняв перед зустріччю, що після неї буде оголошено подробиці плану порятунку Європи від боргової кризи. Загалом цей план передбачає суворий контроль над дефіцитом бюджетів країн–членів єврозони та відповідні штрафні санкції. На цьому наполягає німецька сторона. Ангела Меркель укотре вказала на необхідність суворої бюджетної дисципліни у Європейському Союзі. Це був ключовий пункт її промови перед депутатами Бундестагу минулої п’ятниці. Усі держави–члени мають законодавчо закріпити так зване золоте правило, що зобов’яже уряди створювати винятково збалансовані бюджети. Меркель говорила про зміну до угоди про Європейський Союз, яка дала би змогу юридично впливати на ті країни, які влізатимуть у борги.

Хорватія проспівала «Кукуріку»,

Хорватія проспівала «Кукуріку»,

На парламентських виборах у Хорватії минулої неділі переконливу перемогу здобув опозиційний коаліційний блок «Кукуріку». Таку назву союз лівоцентристів запозичив у загребського ресторану, де 2010 року велися переговори про об’єднання. «Пiвняча» опозиція здобула 80 зi 151 парламентського місця, тобто необхідну більшість для самостійного формування нового уряду країни. Правляча консервативна партія Хорватський демократичний союз (ХДС) на чолі з прем’єр–міністром Ядранкою Косор змогла заручитися лише 47 мандатами. Консерватори були при владі 16 iз 20 років незалежності країни. Їхня популярність впала під тиском економічної скрути та корупційних звинувачень. Колишній лідер консерваторів екс–прем’єр Іво Санадер перебуває під слідством у численних справах про корупцію, а безробіття у країні перевищує 17 відсотків.

Словенська несподіванка

Словенська несподіванка

Абсолютно неочікуваний і шокуючий результат дострокових парламентських виборів у Словенії: перемогу здобули лівоцентристи на чолі з мером Любляни Зораном Янковичем. За всіма передвиборчими опитуваннями та прогнозами, лідирувала правоцентристська партія Янеза Янши, який очолював уряд у 2004—2008 роках. Лівоцентристське угруповання Янковича «Позитивна Словенія», створене лише за два місяці до виборів спеціально для участі у них, здобуло 28,53 відсотка голосів виборців, повідомила вчора ЦВК Словенії. На другому місці — правоцентристська Словенська демократична партія екс–прем’єра Янши — 26,24 відсотка голосів виборців. А правляча партія «Соціальні демократи» дотеперішнього глави уряду Пахора — лише на третьому місці з 10,48 відсотка. До Національних зборів (парламенту) також пройшли «Громадянський список Грегора Віранта» (8,42%), Демократична партія пенсіонерів Словенії (6,97%), Словенська народна партія (6,89%) та Нова Словенія (4,8%).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Єдина Росія»: гра з відрізаним пальцем

«Єдина Росія»: гра з відрізаним пальцем

У попередньому складі Державної Думи партія Путіна–Медведєва «Єдина Росія» мала 315 iз 450 мандатів, у нинішньому, помітно втративши, вона отримує лише 238. Для прийняття законів конституційного значення «єдиноросам» доведеться входити в коаліцію з кимось з інших переможців недільних виборів — тих партій, що й дотепер були представлені у нижній палаті парламенту: КПРФ, «ліберальних демократів» Жириновського та «Справедливої Росії». Втрата кількадесяти мандатів є внутрішньо важливою, та не більше. Владний моноліт Росії похитнувся хіба що на міліметр, а для глиби таких колосальних розмірів це нічого не значить.

Всі статті рубрики