Як розУМник Іван мультик знiмав

Як розУМник Іван мультик знiмав

Анімаційний пластиліновий фільм «Як це було» Іван Гавриляк кадрово знімав цілий день на звичайний фотоапарат, а потім «переганяв» кадри на відео. Сюжет мультфільму простий, але завжди актуальний для медійників: фотокореспондент iде на завдання й знімає мітинг, під час якого «червоні» сваряться з «жовто–блакитними». Одні й ті самі фотографії виходять iз протилежними за значеннями радикально–скандальними підписами. Ось вам і важливість інтерпретації в дії.

Із биткою на «закон»

Із биткою на «закон»

Спочатку події розвивалися, як у справжньому трилері: у Красноармійському районі на трасі Донецьк—Дніпропетровськ двоє співробітників Державтоінспекції помітили автомобіль ВАЗ–2101, який мчав на великій швидкості, порушуючи правила дорожнього руху. До того ж, за словами очевидців, автомобіль–порушник був несправний — із відірваного глушника яскравим снопом летіли іскри.

На все воля Божа...

На все воля Божа...

Молитви вірян за здоров’я митрополита Володимира були почуті Всевишнім — предстоятелю Української православної церкви Московського патріархату стало краще, і минулої п’ятниці його перевели з реанімації в палату реабілітації. Те, що Блаженнійший почувається краще, «УМ» підтвердив прес–секретар предстоятеля УПЦ МП, протоієрей Георгій Коваленко.

Штормить дощами

Штормить дощами

Погода приходу зими, схоже, не рада, тому намагається всіляко їй опиратися. З понеділка в Україні почалися шквальні зливи. Зокрема, як повідомили «УМ» у прес–центрі Міністерства надзвичайних ситуацій, учора на Прикарпатті було оголошено штормове попередження на цілу добу, яке загрожувало сильними поривами вітру — 17—22 м/с, на високогір’ї — до Карпат — 30—35 м/с.

400 квадратів у вогні

400 квадратів у вогні

Після партійних офісів і будинків високопосадовців низку резонансних пожеж на Волині впродовж останніх місяця–півтора поповнив Луцький центральний універмаг. Загорання почалося на першому поверсі, але пожежа поширювалася дуже швидко: на момент прибуття рятувальників уже половина першого поверху була охоплена полум’ям. На щастя, недільного ранку в магазині було порівняно небагато відвідувачів. Їдкий сірий дим швидко наповнив фактично всі п’ять поверхів і відрізав людям, які залишилися в задимленому приміщенні, шлях до порятунку. Свідком того, як пожежники визволяли вогняних заручників, мимоволі стала й кореспондент «УМ».

Табір просто неба

Табір просто неба

Уже тиждень триває акція протесту ліквідаторів, які голодують. Таке випробування часто не під силу навіть здоровим людям, не кажучи про хворих. А якщо врахувати, що протестувальники сплять просто неба, на опалому листі, й не мають узагалі будь–яких умов для нормального існування, можна вважати протест героїчним. Бо міліція як не дозволяла спати на лавках, так і досі це забороняє.

Із кораблями та салютами

Із кораблями та салютами

Сьогодні Збройні сили України відзначають свою 20–ту річницю. За ці роки усе більше українських чоловіків стали святкувати «чоловічий день» саме 6 грудня, а не 23 лютого. Для прикладу: в одній зі шкіл Ірпеня під Києвом, де в другому класі навчається донька автора, на батьківських зборах більшістю голосів було вирішено вітати хлопчиків саме сьогодні, а не 23 лютого — дня тепер уже неіснуючих радянської армії та флоту.

Близько до серця. Далеко від крісла

Близько до серця. Далеко від крісла

Один із найодіознiших градоначальників України Олексій Костусєв потрапив у лікарню у зв’язку з хворобою серця. Очевидно, мер виявився надто чутливим до інтриг, які затіяла партія влади напередодні майбутніх парламентських виборів. Як писала «УМ», Костусєву запропонували подати у відставку. За непідтвердженими даними, він таки написав рапорт на звільнення після розмови з Президентом України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики