«Бабський» бунт

«Бабський» бунт

Хвиля протестних акцій за участю жінок прокотилася регіонами України: матері, які перебувають у декретних відпустках, разом із дітьми вийшли під стіни органів влади у Миколаєві, Житомирі, Сімферополі, адже кілька тижнів поспіль не отримують так звані «дитячі» гроші. Аналогічною є ситуація і в інших регіонах країни. Виплати затримують і матерям–одиначкам, і тим, хто виховує дітей у повних родинах. «Зазвичай гроші на мій рахунок надходили 8—12 числа, — каже «УМ» Ганна із Ужгорода, мама 11–місячної дівчинки. — Проте до кінця листопада коштів я так і не побачила. Я мама–одиначка — батько дитини нам ніяк не допомагає, аліментів не отримую. Моя мати–пенсіонерка, якій платять 860 гривень пенсії, теж не має змоги підтримати матеріально. Живемо за рахунок «дитячих» грошей та присадибної ділянки в селі. Але дитину однією картоплею не прогодуєш, бо потрібні ще й молоко, фрукти, соки, іноді — ліки. Памперси для нас давно стали розкішшю — вдягаємо тільки на ніч та коли йдемо на вулицю».

Українська Атлантида

Українська Атлантида

Київське водосховище —  найнебезпечніший об’єкт на Земній кулі. Таку позицію озвучив на вечорі пам’яті жертв Куренівської трагедії в Києві керівник незалежної міжнародної групи вчених із прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо. Він пророкує Києву долю Помпеї, а Україні обіцяє такий кінець, як і Атлантиді.

Як у казкової принцеси

Як у казкової принцеси

Починаючи з 22 серпня, 138 пам’яток з усіх регіонів змагалися за право увійти до переліку семи чудес України в номінації «замки, фортеці, палаци». Учора в Митрополичих палатах Софії Київської було оголошено переможців конкурсу, організованого фондом Миколи Томенка «Рідна країна». За результатами голосування до списку найкращих увiйшли: Аккерманська фортеця (Одеська область), Алупкинський (Воронцовський) палац у Криму, Кам’янець–Подiльська фортеця у Хмельницькiй областi, Луцький верхнiй замок (Волинь), Митрополичий палац у Чернiвцях, палац у Качанiвцi (Чернiгiвська область) та Хотинська фортеця (Чернiвцi). Спецiальнi вiдзнаки отримали також Бахчисарайський (ханський) палац у Криму, Олеський замок (Львiвська область), Палац Кирила Розумовського в Батуринi (Чернiгiвська область) та Чигиринська фортеця — резиденцiя Богдана Хмельницького в Черкаськiй областi.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Влада «на переобліку»

Влада «на переобліку»

Незважаючи на заборону суду збиратися під державними установами, учора люди все одно прийшли під Верховну Раду. Причина серйозна — початок всеукраїнського страйку підприємців, до яких уже нині долучилися й інші організації, зокрема «чорнобильці», діти війни та інші. Зібравши невеликий натовп, організатори акції повісили на сумнозвісному паркані перед парламентом величезний плакат «Владу на переоблік!». Потім, коли під’їхала народний депутат Наталя Королевська (БЮТ), табличку перевісили на двері самої Ради. До речі, зняти її ще довго ніхто не наважувався.

Всі статті рубрики