Навколішки перед владою

Навколішки перед владою

У Донецьку вчора десятий день поспіль голодували «чорнобильці». Незважаючи на заборону Донецького окружного адміністративного суду проводити масові акції в місті, пов’язану нібито з підвищеною загрозою скоєння терактів у багатолюдних місцях, у наметовому містечку перед регіональним управлінням Пенсійного фонду (ПФ) й досі людно. Не розійшлися ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС і після запевнення уряду щодо виплати пенсій у повному обсязі.

Не дивіться на депутата — йому соромно

Не дивіться на депутата — йому соромно

Прийняття рішень про виділення земель — справа інтимна. А депутат — істота сором’язлива від народження. Принаймні таке враження складається після того, як броварські обранці заборонили проведення відео– та аудіозапису під час відкритого (!) засідання міської ради. І це не дивно, адже на цьому засіданні депутати ухвалили рішення про виділення без аукціону земельної ділянки в центрі міста площею 0,22 га ПП «Феско» — підприємству голови Партії регіонів у Броварах Сергія Федоренка.

Клуб веселих у день суму

Клуб веселих у день суму

Другий рік поспіль влада Херсона намагалася проігнорувати День пам’яті жертв Голодомору. Торік скорботну дату вирішили просто «забути» (тоді Херсонський адміністративний суд, за позовом міської ради, заборонив проведення ходи з ушанування пам’яті жертв Голодомору). А цього року на 26 листопада було призначено півфінал Клубу веселих та кмітливих.

Голодний учитель

Голодний учитель

Учителі та вихователі дитячих садків Харківщини досі не отримали заробітну плату за жовтень, попри те, що надворі майже зима. Як повідомив депутат обласної ради Іван Варченко, без грошей нині працюють педагоги у містах Люботині, Куп’янську, Первомайську та Чугуєві. Йдеться про найкрупніші райцентри регіону, а отже, чималу кількість освітян, яких розпорядники місцевих бюджетів посадили фактично на голодний пайок. У цілому борги iз зарплати, за інформацією депутата, мають освітні заклади більш ніж десяти районів області.

«Забуті» онуки

«Забуті» онуки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У прагненні сподобатися виборцям напередодні голосування політики охоче використовують будь–які методи. І одним із найпевніших способів підняти рейтинг є декларація, а ще краще — ухвалення відверто популістських (а значить, любих народу) рішень. Підняти соціальні виплати, на які немає де взяти кошти — запросто. Вигадати нові пільги — нема проблем. І байдуже, що одразу після виборів усі ці блага скасують, бо ж кошти нізвідки не з’являться.

На місці коханої

На місці коханої

Такий захід, як учора в Києві, в Україні відбувся вперше. Щоб привернути увагу громадськості до проблеми насильства над жінками, чоловіки... стали на підбори. І не просто стали, а ще й побігли, взявши участь у забігу в жіночому взутті. Адже, як сказано в народній приказці, «щоб зрозуміти іншу людину, треба виходити версту в її черевиках».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики