Ой, хто прийшов — Рахой!

Ой, хто прийшов — Рахой!

Іспанські праві тріумфують: на позачергових парламентських виборах, що відбулися минулої неділі, правляча Соціалістична робітнича партія після семи років перебування при владі зазнала нищівної поразки. Достроково переобирати парламент іспанцям довелося після того, як гостро розкритикований опозицією і народом соціалістичний глава уряду Хосе Луїс Сапатеро, збагнувши, що таки не спроможний упоратися з кризою, подав у відставку. Сам він участі у виборах розсудливо не брав, адже в такому разі соціалісти набрали б іще менше голосів. А з не надто одіозним в очах виборців міністром фінансів Альфредо Рубалькобою на чолі списку Соцпартія здобула 28,7% голосів, що забезпечить їй 110 парламентських мандатів (на 60 менше, ніж на попередніх виборах чотири роки тому). Це найгірший результат соціалістів з часу відновлення в Іспанії демократії після падіння фашистського режиму генерала Франко.

«Брати» беруть владу

«Брати» беруть владу

28 листопада в Єгипті має розпочатися перший етап виборів до нижньої та верхньої палат парламенту. За планом, триватиме він до середини січня. А доля президентської виборчої кампанії наразі залишається невизначеною. Як припускає «Євроньюз», не виключено, що очільника країни єгиптяни обиратимуть не раніше кінця 2012 — початку 2013 року. А доти виконавча влада належатиме чинній військовій раді.

Народне «фе» для ВВП

Народне «фе» для ВВП

Від Володимира Путіна, який з новими силами збирається повернутися на посаду президента, вже втомилися навіть терплячі росіяни. Як свідчать дані соціологічного опитування, оприлюднені днями «Левада–центром», близько 25% громадян Росії визнають: у країні існує культ особи. Коли 2006 року ВВП вирушав «у відпустку» — у прем’єрське крісло, таких було лише 10%. Наявність культу Путіна тоді заперечували 57% росіян, а нині — лише 33%.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики