Як наш сирота зробив Елтона Джона батьком

Як наш сирота зробив Елтона Джона батьком

Сер Елтон Джон, який останні кілька днів перебував у Києві, — не лише визначний композитор, музикант і співак, а й відомий громадський діяч. Уже багато років він усіляко сприяє боротьбі з епідемією СНІДу, тож не дивно, що, приїхавши з концертною програмою в Україну, британець не обмежився самим лише виступом. І презентував спільний із благодійним фондом Олени Пінчук «АнтиСНІД» проект «Право на здоров’я», спрямований у першу чергу на підтримку бездомних дівчат та молодих жінок.

Зроби погоду сам

Зроби погоду сам

Хоча стовпчики термометрів значних температурних змін іще не демонструють, по ранковій паморозі на землі відчувається, що на зміну такому довгому цього року «бабиному літу» вже йде зима. Хоча синоптики тішать тим, що різкого зниження температури наразі не буде.

Альтернатива Пушкіну — Мазепа

Альтернатива Пушкіну — Мазепа

Чи то зірки так «заплуталися», чи так провокативно диригує хтось із простих смертних, та прикарпатське місто Калуш останнім часом майже не сходить зі стрічок топ–новин. Найрейтинговіші — скандал довкола вже колишньої голов­ної лікарки Калуша Віталіни Радецької, котра назвала галичан «циганами немитими і нечесаними», та несподіване, як грім серед ясного неба, визнання полісу прикарпатських хіміків одним із найкомфортніших для проживання міст України. Тепер — сплеск політичних пристрастей довкола ініціативи керівництва ТОВ «Карпатнафтохім», підлеглого російської компанії «Лукойл», котре, взявшись за благоустрій вулиці Пушкіна в Калуші, забажало встановити там бюст (за іншою версією — пам’ятник) нащадку арапа Петра Великого. На офіційному сайті Калуської міської ради вже оприлюднено проект рішення «Про встановлення бюста поету Олександрові Пушкіну та меморіального каменя у сквері на вулиці Пушкіна в місті Калуш».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Влада без совісті

Влада без совісті

Оскільки нинішня влада цю дату, м’яко кажучи, належним чином не шанує, українці, яким не байдужа власна історія, самостійно готуються до відзначення 78–х роковин Голодомору–геноциду 1932—1933 років. Створений торік Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв геноциду нагадує, що 26 листопада в Києві біля Національного меморіалу пам’яті жертв Голодоморів, в усіх обласних центрах України та 32 країнах світу відбудуться пам’ятні заходи.

Нема грошей — нема тепла

Нема грошей — нема тепла

Одразу два села в Житомирській області відімкнули від газопостачання: Новогуйвинське й Озерне заборгували ПАТ «Житомиргазу» більше 90 тисяч гривень. Перед приходом морозів без опалення залишилися 15 тисяч мешканців, дитсадки, гімназії та інші установи.

Олімпійська корупція–2022

Олімпійська корупція–2022

Тендер на розроблення техніко–економічного обґрунтування для проведення зимової Олімпіади–2022 в Україні скасовано. Як сказано в офіційному висновку, «здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної сили». Таке рішення ухвалив Комітет з проведення конкурсних торгів ДП «Олімпійська надія–2022»... і вже без усілякого конкурсу уклав з австрійською компанією Klenkhart & Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H угоду на розробку техніко–економічного обґрунтування проекту «Олімпійська надія–2022». Австрійці повинні розробити проект створення спортивно–туристичної інфраструктури, яка має допомогти Україні позмагатися за право прийняти в себе зимові Ігри 2022 року. Як повідомляє «Вісник державних закупівель», вартість угоди становить 425 тисяч євро.

Повний розпродаж доказів

Повний розпродаж доказів

Днями слідчі прокуратури та співробітники оперативного підрозділу Управління Служби безпеки в Івано–Франківській області затримали заступника начальника прикарпатського УБОЗу з економічних питань та колишнього оперуповноваженого, котрі налагодили вельми прибутковий бізнес під дахом грізної міліцейської структури. Ці завзяті «борці» з організованою злочинністю за посередництва іншої особи продали речові докази, що проходять лише по одній кримінальній справі, на загальну суму близько мільйона гривень.

Всі статті рубрики