Шість миттєвостей кіно з Британії

Шість миттєвостей кіно з Британії

Фестиваль «Нове британське кіно» стартує сьогодні в Україні похмурою мелодрамою «Субмарина» (Submarine, 2010), яку влітку показували у конкурсі ІІ Одеського кінофестивалю. Заплив у темні води підліткової свідомості здійснює Річард Айоваде, відомий за участю у серіалі «Айтішники». Це його повнометражний режисерський дебют, до якого прихильно поставилися критики на Одеському кінофесті, а оглядач Empire охарактеризував фільм як «перетворення Айоваде із серіального комічного ботана на справжній талант великого екрана». Головні ролі виконують 20–річні актори Крейг Робертс і Ясмін Пейдж.

Між «Королями» і «Джульєттою» з прицілом на джаз

Між «Королями» і «Джульєттою» з прицілом на джаз

Нещодавно кияни мали можливість одними з перших ознайомитися з новою програмою всесвітньо відомого проекту Сергія Даниляна «Королі танцю. Опус №3». А вже зовсім скоро на нас чекає ще одна непересічна подія: 18–19 листопада на сцені Національної опери пройде балетна вистава з інтригуючою назвою «Радіо і Джульєтта». До обох цих проектів має безпосередній стосунок наш земляк, один iз кращих танцівників світу Денис Матвієнко. І не лише як виконавець, а й як ініціатор ідеї ближче познайомити українського глядача зі світом сучасної хореографії, який усе ще залишається для нас маловідомим. Адже левову частку балетного репертуару Національної опери України становлять класичні постановки, а решта вистав, швидше, є осучасненою класикою, ніж contemperary ballet у чистому вигляді.

Інглішмен у Києві

Інглішмен у Києві

У найближчі декілька років ця людина формуватиме політику культурного співробітництва між Великою Британією та Україною. Колишній політичний кореспондент Бі–Бі–Сі Мартін Даул працює у мережі Британської ради уже 14 років, протягом яких обіймав керівні посади в Азії, Бразилії та Великій Британії. «Чому тепер Україна? Адже, наскільки я знаю, ви можете подаватися на вакантні місця в кількох регіонах», — одразу запитую я, щоб дізнатися про робочу мотивацію голови, який заступив на цю посаду в липні.

Всі статті рубрики