Хочу дивитися мультики українською!

Хочу дивитися мультики українською!

Якби адміністрації Президента й хотілося вчора забути про День української мови, то не вийшло б. Нагадати про це «регіональній» державній владі взялися одразу кілька груп політичних та громадських активістів. Зранку представники партії «За Україну!» провели на Банковій флешмоб «Ні — зомбуванню. Мова — не язик!». Обмотавшись бинтами а–ля зомбі, учасники акції продемонстрували, на що перетворять українців зміни до Закону «Про телебачення та радіомовлення», якими скасовано обов’язкову 50–відсоткову квоту на український аудіо– та відеопродукт у нашому інформаційному просторі. Нагадаємо, згідно з цим нещодавно ухваленим Верховною Радою законодавчим актом, для телебачення та радіо залишено вимогу лише про наявність в ефірі 25 відсотків виготовленого в Україні (не важливо, якою мовою) продукту.

Наїзд на «Ветерана»

Наїзд на «Ветерана»

«Санітарний день» — такий напис на дверях двох соціальних їдалень «Ветеран» зустрів учора сотню малозабезпечених одеситів, які вже понад двадцять років щоранку і щовечора харчуються в цих благодійних закладах. А для більшої переконливості під дверима стояли правоохоронці й нові власники приміщень – фірма «Варіон», які пропонували інвалідам, що ледве пересуваються на милицях, піти пообідати в інший район. Ці події стали продовженням рейдерського захоплення приміщень їдалень на вулиці Варненській та Люстдорфська дорога, що сталося у вівторок увечері.

Сирітство у спадок

Сирітство у спадок

Переважна більшість українців, які хочуть усиновити дитину, шукають малюка віком до трьох років без вад здоров’я. Проте, як розповіла вчора на прес–конференції з цього приводу екс–директор Держдепартаменту з усиновлення і захисту прав дитини Людмила Волинець, і тих 700 немовлят, від яких батьки щороку відмовляються й залишають у пологових будинках, дві третини мають серйозні проблеми зі здоров’ям. Тому на усиновлення здорових малюків — черга, а хворі залишаються безбатченками: більшість дітей–сиріт в Україні — шкільного віку. «А їм теж потрібна любов та сімейний затишок, — наголосив колишній міністр молоді в уряді часів президентства Віктора Ющенка, а нині — уповноважений Президента Януковича з прав дитини Юрій Павленко. — І не треба думати, що старших дітей важко перевиховати. Практика показує, що це не так».

А мораль — гола!

А мораль — гола!

Під Верховною Радою вчора публічно роздягнули владну мораль. Її роль «зіграв» позичений у якомусь магазині манекен, на який начепили сякого–такого дрантя та паперову корону з написом «Мораль від влади». За якусь мить той одяг опинився на землі, і владна мораль залишилася в чому мати народила. Точніше, в чому намагаються народити її народні депутати ухвалою законопроекту №7132 про внесення змін до Закону «Про захист суспільної моралі».

Дніпро змілів...

Дніпро змілів...

Дніпропетровськ офіційно перестав бути містом–мільйонником. За оцінкою Головного управління статистики в Дніпропетровській області, чисельність жителів обласного центру становить 999 300 осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики