Вертикаль Макіївки

Вертикаль Макіївки

Учора Верховна рада Криму на позачерговому пленарному засіданні «регіональною» більшістю — 76 із 80 депутатів, що взяли участь у голосуванні, — покірно затвердила головою Ради міністрів АРК президентського ставленика Анатолія Могильова, якого напередодні Президент Янукович звільнив із посади міністра внутрішніх справ. Прем’єр–міністр Микола Азаров, котрий представляв Могильова кримським депутатам, назвав його призначення у Крим «втратою для уряду», позаяк Кабмін залишився без «ключового міністра». Сам же «новоприбулий»заявив, що продовжуватиме на чолі РМ лінію свого покійного попередника Василя Джарти щодо перетворення Криму на «перлину України».

Виростеш ти, сину...

Виростеш ти, сину...

Відрядження Анатолія Могильова у Крим стало тільки однією ланкою в низці ротацій у високих кабінетах. Як уже повідомляла вчора «УМ», у Міністерстві внутрішніх справ Могильова замінив уродженець міста Костянтинівка, що на Донеччині, Віталій Захарченко — тепер уже екс–голова Державної податкової служби. У свою чергу, керівником податкової став «зам» Захарченка Олександр Клименко. Обидва — люди з оточення Олександра Януковича, старшого сина Президента України. До того Олександрові Вікторовичу вдалося просунути свою людину на посаду голови Національного банку — Сергія Арбузова. Тепер Олександр Янукович має вплив також на міліцію й податківців. Конструкція влади в Україні дедалі виразніше набуває сімейно–кланових рис.

Про махання прапорцями

Про махання прапорцями

«Я проти того, щоб прапорцями махали», — суворо сказав учора в Чернівцях Віктор Янукович, реагуючи на присутність групи людей, що вітали його на шляху руху офіційної делегації та біля Чернівецького машинобудівного заводу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики