«Не звільнимо, так розпустимо!»

«Не звільнимо, так розпустимо!»

Парламентська опозиція вимагає вже сьогодні ухвалити в другому читанні президентський законопроект щодо декриміналізації економічних злочинів. Голови фракцій БЮТ і «НУНС» — Іван Кириленко та Микола Мартиненко — напередодні подали поправки до президентського законопроекту, в яких пропонують декриміналізувати не лише ст. 365 КК (за якою засуджено Юлiю Тимошенко), а й ст. 191, за якою СБУ минулого тижня порушила нову справу проти неї щодо боргів «ЄЕСУ».

Протест чи відбувайлівка?

Протест чи відбувайлівка?

Минулого тижня, отримавши вирок Юлії Тимошенко у вигляді семи років позбавлення волі, БЮТ оголосив «всеукраїнську акцію протесту». Яким зараз є ступінь підтримки колишньої очільниці уряду, яка на виборах 2010 року зібрала понад 11,5 мільйона голосів, показала акція в Полтаві. У п’ятницю по закінченні робочого дня на Театральну площу вийшло менше 200 осіб — представників ВО «Батьківщина», «Фронту змін», партії «УДАР» Віталія Кличка», Народного руху та Європейської партії. Гасла «Юлі — волю!», «Банду — геть!», «Слава Україні — героям слава!», озвучені нардепом від БЮТ, головою обласної «Батьківщини» Вадимом Петренком, лунали не надто гучно в усіх значеннях слова. Адже приблизно половина учасників і без того скромного мітингу прийшли сюди за велінням службового обов’язку та своїх роботодавців.

Перпендикулярний марш

Перпендикулярний марш

«Політичне» святкування Покрови в Києві пройшло без ексцесів. Мітинг, організований партією ВО «Свобода», яка саме відзначала 20–річчя, зібрав близько 6 тисяч осіб — переважно це були «свободівці» з областей. Зібрання відбувалося в парку Шевченка. Як і після «загальноопозиційного» мітингу 24 серпня, колона рушила по Володимирській. Однак, на відміну від Дня Незалежності, сутичок із міліцією не було.

Свято на два фронти

Свято на два фронти

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із найбільшим розмахом свято Української повстанської армії відзначили у Львові. Позавчора в центрі міста пройшов Марш слави УПА, причому більшість із трьох сотень учасників були в партизанських одностроях зразка 1940—50–х років.

Всі статті рубрики