Коляда на нарах

Коляда на нарах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У резонансній справі екс–судді Ігоря Зварича поставлено крапку: Оболонський районний суд Києва засудив колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду до 10 років тюремного ув’язнення. Таке рішення головуючий у справі суддя Владислав Дев’ятко оголосив учора — після дводенного зачитування чотирьох томів вироку. Крім цього, суд заборонив Ігорю Зваричу займати посаду судді на три роки з позбавленням усього належного йому майна. Суд також визнав винним і підлеглого Зваричу суддю В’ячеслава Любашевського — його засудили до 5 років позбавлення волі. Колезі Зварича також заборонено обіймати посаду судді на два роки з конфіскацією майна. Термін відбування покарання для судді–«колядника» починається з 9 березня 2009 року — дня, коли його арештували, а для В’ячеслава Любашевського — із 20 вересня 2011.

АТН «наживо»

АТН «наживо»

Опозиційну харківську телекомпанію АТН досі не випускають в ефір. Аби підготовлені новини не застаріли, журналісти вирішили прочитати їх наживо під стінами мерії. Там же намагалися вручити міським чиновникам і символічну домовину з убитою свободою слова, але ніхто до них не вийшов. Делегацію від самих пікетників до міської управи теж не пустили. Тепер у Харківському регіоні більше не залишилося жодної незалежної від влади телекомпанії, а більше сотні телевізійників поповнили лави безробітних.

Інсулін відібрали у рейдерів

Інсулін відібрали у рейдерів

Позов прокуратури був спрямований проти офшорної компанії Storke Holdings Limited, якій нібито незаконно було передано пакет акцій на єдине в Україні підприємство з виробництва вітчизняних інсулінів — ЗАТ «Індар». Відтак Господарський суд міста Києва ухвалив рішення, згідно з яким держава в особі Державної акціонерної компанії «Укрмедпром» повертає право власності на об’єкт у вигляді 11 437 581 акцій.

Постріл у Донбас

Постріл у Донбас

Двоє чоловіків перегородили дорогу Андрію Оресту біля кінотеатру «Жовтень», вимагаючи зняти футболку тут з написом «Спасибо жителям Донбасса за президента пи...са» . Андрій намагався уникнути конфлікту, тому просто пішов далі. Однак за це отримав... кулю, яка пройшла навиліт через долоню лівої руки. Постраждалий дістався офісу громадянського руху «Спільна справа», який розташований неподалік, де йому надали першу медичну допомогу. Після того як зупинили кровотечу та наклали пов’язку, хлопець звернувся до лікарні. Нині його хочуть повезти до військових хірургів, аби ті чітко вказали, який тип зброї вразив потерпілого, та вилікували його руку — два пальці вже не ворушаться.

Людина у вогні

Людина у вогні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чоловік підійшов до адміністративної споруди на вулиці Винниченка і, обливши себе невідомою рідиною, підпалив на очах у свідків. «Усе сталося раптово, — розповідає «УМ» депутат Львівської облради Михайло Задорожний. — Ми з колегами стояли біля входу до будівлі, і за кілька метрів від нас спалахнула людина. Це було жахливо! Він кричав від болю, у нього був шок. Ми кинулися рятувати чоловіка.

Нащадку генія — від сучасників

Нащадку генія — від сучасників

Шестикімнатна квартира на столичній вулиці Володимирській залишається у повному розпорядженні Дарії Тарасівни Франко. Про це заявив і особисто приїхав повідомити онуці Івана Франка голова Київміськ­держадміністрації Олександр Попов: «Я звернувся до одного з благодійних фондів Києва, і найближчим часом борги за комунальні послуги будуть погашені. Після чого буде оформлено субсидію на всю площу квартири, і надалі Дарія Тарасівна платитиме не більше 10 відсотків від суми, нарахованої за комунальні послуги». До того ж Попов дав доручення соціальним службам взяти на контроль питання надання медичної та продовольчої допомоги Дарині Тарасівні.

У гості до стародавньої столиці

У гості до стародавньої столиці

Наступними вихідними в парку «Київська Русь» відбудеться грандіозний міжнародний фестиваль клубів історичної реконструкції «Гості стародавнього Києва XV століття». Учасників фестивалю (а це не лише українці, а й гості з Польщі, Білорусі, Литви та Росії — дійство відбуватиметься під патронатом посольств цих країн в Україні) поселять у реконструйованому середньовічному військовому таборі поруч iз відтвореним київським дитинцем. «Удень ми змагатимемося в чесних, часто жорстких поєдинках, можливо, навіть із травмами. А вночі біля вогнища будемо обговорювати минуле своїх країн та народів. Це хороший привід дійти до компромісів у складних питаннях, які виникають у сусідніх народів», — розповів під час учорашньої прес–конференції в інформагенції УНІАН другий секретар посольства

Повернення митрополита

Повернення митрополита

Завтра в Українському католицькому університеті у Львові розпочнеться конференція, присвячена «закордонному» періоду діяльності Української греко–католицької церкви у часи, коли ця церква була заборонена на території України. Точніше — в УКУ відкриватимуть сторінки біографії маловідомих у нас діячів УГКЦ — митрополита Костянтина Богачевського, першого очiльника УГКЦ у США, та єпископа Пряшівського Павла Гойдича. Серед учасників цієї конференції буде відомий історик Марта Богачевська–Хом’як, яку з митрополитом поєднують родинні зв’язки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики