Скромниця з Покуття, що вчиться на прокурора в Одесі

14.09.2011
Скромниця з Покуття, що вчиться на прокурора в Одесі

Журi конкурсу «Мiс Всесвiт-2011» назвало королевою темношкiру Лейлу Лопеш із Анголи. 23-рiчна одеситка Стефанко (лiворуч, вiтає переможницю) — на другому мiсцi. (Фото Рейтер.)

23–річна Олеся Стефанко родом з Івано–Франківщини. Батьки Олесі — уродженці мальовничого села Ковалівка, що в Коломийському районі (це прикарпатське Покуття). За словами красуні, в дитинстві вона зовсім не мріяла ходити по подіумах у купальниках, тому пішла здобувати освіту до серйозного навчального закладу — Інституту прокуратури та слідства Національного університету «Одеська юридична академія». Зараз Олеся навчається на 5-му курсі.

І хоча Стефанко завжди казала, що конкурси краси — не для неї, проте саме в стінах університету почалася її модельна кар’єра. Спершу студентка взяла участь у змаганні «Міс Юридична академія» 2008 року, потім вирішила показати свою красу на міжвузівському конкурсі краси та конкурсі «Міс Одеса». Далі на Олесю чекала робота у модельному агентстві «Арт–подіум». А відтак стрункі ноги майбутньої юристки дійшли й до конкурсів міжнародного рівня.

Менеджер модельного агентства «Арт–подіум» Марія Новиченко розповіла «УМ» : «У нас Олеся Стефанко працює вже протягом двох років. Про неї я можу сказати тільки найкраще: надзвичайно працьовита дівчина, дуже сором’язлива, ввічлива, гарна, надзвичайно тендітна, вдало поєднує успішне навчання у виші з плідною роботою в агентстві моделей. Стефанко працювала на показах в Одесі та за контрактом упродовж трьох місяців перебувала в Мілані. Найбільш визначні її виходи на подіум, безперечно, почалися після перемоги на конкурсі «Міс Україна–Всесвіт–2011».

«За ті п’ять років, які Олеся провчилася в нашому інституті — одному з провідних підрозділів Юридичної академії, вона показала себе як справжня відмінниця, — зазначила в коментарі «УМ» прес–секретар Інституту прокуратури та слідства НУОЮА Валерія Димту. — Ця дівчина добра й привітна, тож не дивно, що в Лесі дуже багато друзів. Адже вона завжди готова прийти на допомогу. Ми всім університетом радіємо її перемозі».

Коли тривав прямий ефір конкурсу, весь гуртожиток, у якому живе Олеся, із тривогою та хвилюванням спостерігав за тим, як вона здобуває титул.

«Мої дорогі! Дякую за вашу підтримку і віру в мне! Тільки завдяки вам я знаходжу сили добиватися все нових результатів! Спасибі, що ви є!» — написала Олеся Стефанко вчора у своєму блозі в соціальній мережі «Вконтакті».

Серце красуні поки що вільне — бойфренда в Олесі наразі немає. Дівчина каже, що в коханні їй освідчуються часто, однак часу на особисте життя не вистачає».

Для Стефанко навчання завжди було на першому місці. Проте під час підготовки до конкурсу «Міс Всесвіт–2011» довелося відсунути граніт науки на другий план, адже дівчина хотіла докласти максимум зусиль, щоб гідно представити Україну в Сан–Паулу. І таки представила ж! Титул «першої віце–міс» — це найкращий показник українок за весь час виступів на конкурсах «Міс Всесвіт» та «Міс світу».

Олеся переконана, що перемоги серед моделей їй дістаються завдяки гарній фігурі. Параметри — 86–61–90 при зрості 177 см.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>