І сядете за «спасибі»?

І сядете за «спасибі»?

Фанату футбольного клубу «Динамо» 28–річному Андрію Кориновському загрожує чотири роки позбавлення волі за нібито побиття водія ФК Андрія Саламатова. Підозрюваному вже пред’явили обвинувачення у здійсненні хуліганських дій під час футбольного поєдинку між столичним клубом і львівськими «Карпатами». Нагадаємо, тоді Саламатов зірвав банер iз портретом провідника ОУН Романа Шухевича, після чого отримав «на горіхи» від уболівальників. Правоохоронці ж звинувачують Андрія Кориновського у побитті Саламатова, хоча сам Андрій стверджує, що лише намагався розборонити учасників інциденту. Натомість правдоподібнішою є версія, що міліціонери зацікавилися уболівальником «Динамо» через озвучену ним речівку «Спасибо жителям Донбасса за президента пi...са». Адже саме Кориновський є автором багатьох слоганів, які скандують під час гри улюбленої команди фанати «Динамо».

«А ми тую червону калину...»

«А ми тую червону калину...»

У суботу на схилах Днiпра навпроти Аскольдової могили вандали спаплюжили мiсце пам’ятi Голодомору — Калиновий гай. Вони повиривали таблички, зроблені у вигляді надгробних хрестів, на яких було вказано назви сіл, що вимерли вiд голоду в 1932—33–х роках. Таблички величезною купою зловмисники поскидали неподалiк на смітнику.

Співаємо без політики

Співаємо без політики

День міста в Луганську, який святкували на минулих вихідних, не пройшов без ексцесів. Вийти на сцену перед самим початком концерту відмовився Святослав Вакарчук. Причина невдоволення співака виявилася більш ніж вагомою — вiн зажадав, аби зі сцени зняли великий банер Партії регіонів. Тож організаторам спершу довелося зрізати логотип провладної сили, а потім і взагалі зняти полотно.

Платіть іншим — у нас працює СБУ

Платіть іншим — у нас працює СБУ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Великi компанії–транзитери, які направляли свої судна до узбережжя Одеси, нині беруть курс на інші причорноморські міста — до Варни та Констанци, оскільки роботу Одеського морського торгового порту (ОМТП) застопорила Служба безпеки. Про це повідомив заступник голови профспілки українських брокерів Віктор Потапенко. Другий тиждень поспіль силовики проводять на підприємстві спецоперацію з пошуку контрабанди: кожен контейнер з імпортом та транзитними вантажами, що прибули до одеського порту, підлягає тотальній перевірці — повному вивантаженню товару і його обшуку. Перевірка вантажу триває замість звичних чотирьох годин — 12—14 годин. Власники суден занервували: «простій» одного контейнера за добу коштує приблизно тисячу доларів.

Благодійність для «лоха»

Благодійність для «лоха»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Згідно з протоколом № 010925 про адміністративне порушення, у Голосіївському районі Києва під дахом державного органу виконавчої влади займаються здирництвом. Такий протокол склали на підприємця Олександра Ярового працівники комунального підприємства «Київблагоустрій». Формулювання — «порушення благоустрою у зв’язку з самовільним захопленням території об’єкту благоустрою». Насправді підприємець сплатив рекомендовані чиновниками Голосіївської райдержадміністрації 3 тисячі гривень благодійного внеску за отримання дозволу у цій же... РДА. «Вони зажадали, щоб я зробив «благодійний» внесок на рахунки однієї з дитячих поліклінік району, — розповідає «УМ» Олександр Яровий. — Сказали: принесеш платіжну квитанцію — отримаєш необхідні дозволи на облаштування торгового місця. Для мене торгове місце — це квадратний метр, аби тільки було де поставити ятку з водою, морозивом, чипсами, іншою затребуваною влітку продукцією». Утім, сплативши гроші, підприємець залишився і без грошей, і без дозволів. «Коли я все зробив, в адміністрації сказали, що не мають права видати дозвіл для встановлення сезонного майданчика, оскільки ця процедура ще повинна пройти узгодження в організаціях благоустрою і архітектури міста. В цих установах нам довелося б заплатити від 7 до 20 тисяч гривень, що не рентабельно для такого дрібного бізнесу. Врешті–решт, в адміністрації відмовились повернути сплачені мною гроші», — обурюється Яровий.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слава Ярослави

Слава Ярослави

Корону Ярославі Курячій символічно вручила «Міс світу–2003» Розанна Девідсон. Друге та третє місця вибороли киянки Альона Сендецька та Дар’я Мусієнко. Приз глядацьких симпатій також залишиться у столиці — його отримала Маргарита Горбік. До речі, ця дiвчина спершу навіть виборола головний приз! Щоправда, виявилося, це була помилка ведучої церемонії Ксенії Собчак, якій, зрештою, довелося навіть стати на коліна перед Маргаритою, аби та її пробачила.

Всі статті рубрики