Арешт у мерії

Арешт у мерії

Проблема водопостачання 120–тисячного міста на березі Азова мала б канути в Лету бодай навесні поточного року — потому, як 24 березня Вищий господарський суд України врешті–решт прибрав київське ТОВ «Чиста вода» з ринку комунальних послуг Бердянська. Бо ж упродовж майже двох років так званий концесіонер займався лише збиранням платежів — і жодних потуг з обіцяного (аж на 120 млн. гривень!) удосконалення зношеної водомережі. Доки Феміда узаконювала розірвання мерією концесійного договору з ТОВ, його керманичі встигли перекачати на столичні банківські рахунки понад 300 мільйонів гривень. Залишили по собі купу боргів перед обленерго, облводоканалом тощо — і ретирувалися. Чи ж назавжди?

Співає, аж бризки летять

Співає, аж бризки летять

Вінниця тепер може приваблювати туристів не тільки залишками гітлерівської ставки «Вервольф» та музеєм Пирогова, де відомий медик лежить забальзамований, а й найбільшим у Європі фонтаном. Це диво інженерної думки встановлено просто на річці Південний Буг, неподалік міського автовокзалу. Експерти кажуть, що вінницький водограй входить до десяти найвидовищніших фонтанів світу. Адже він «уміє» співати та переливатися різними кольорами. Кажуть, що схожий за розмахом об’єкт діє в Дубаї, що в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Рідний дім чи брудне велике село?

Рідний дім чи брудне велике село?

Половина сумчан хоче й далі жити у своєму місті, а ось 47 відсотків, маючи можливість поїхати з Сум, скористалися б нею. Такі настрої виявило експрес–опитування 800 мешканців міста незалежною агенцією «Лабораторія маркетингових досліджень». «Найстійкіші у своїй любові до Сум — пенсіонери, — розповідає директор Лабораторії Марина Карпищенко. — Наступними є студенти, хоча саме серед них найбільше тих, хто ще вагається, де йому створювати родину й ростити дітей. А ось однозначна перевага серед тих, хто готовий поїхати з міста, у підприємців. Принаймні таку відповідь дали понад 70 відсотків опитаних серед них...» Опитування не передбачало запитання, куди вони хочуть виїхати: за межі області чи за межі України, але вочевидь — друге. Адже підприємцям зараз не мед у всіх містах нашої держави.

Всі статті рубрики