Сiдайте, суд пройшов

Сiдайте, суд пройшов

Суддя Центрально–мiського райсуду Макiївки Дмитро Єрьомін дійшов висновку, що вину підсудних доведено повністю, вiдтак терористів Дмитра Онуфрака та Антона Волошина засуджено до позбавлення волі на 15 та 8 років відповідно. Як повідомила «УМ» прес–секретар голови Служби безпеки України Марина Остапенко, судове засідання тривало з другої половини дня 5 вересня приблизно до сьомої години вечора, оскільки вирок зачитували доволі довго. Звинувачення інкримінували за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу — вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб, і частиною 1 статті 263 — носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

«Крос» iз ХVІ у ХХІ столiття

«Крос» iз ХVІ у ХХІ столiття

Через брак коштів у організаторів на цьому всеукраїнському фестивалі, що відбудеться у Полтаві вже вдев’яте, вперше обійдуться без «найгучніших» рок–днів на Співочому полі. За таких обставин він «звужується» до більш камерних днів українського кіно та музики українського бароко ХVІ—ХVІІІ століть, а також сучасної співаної поезії. «Кіношні» дні триватимуть 9—10 верес­ня у великій залі обласного Центру естетичного виховання учнівської молоді, музично–пісенний — 11 вересня у театрі ім. Гоголя. Про це днями на прес–конференції у Полтаві повідомив фундатор фесту і його незмінний директор, народний депутат–«нашоукраїнець», голова обласної організації товариства «Просвіта» Микола Кульчинський.

Крихітка на мільйон «баксів»

Крихітка на мільйон «баксів»

Наші співгромадяни продовжують дивувати світову громадськість витратами «на широку руку». Так, нещодавно в одному з найдорожчих міст світу донька голови Державної служби зайнятості Володимира Галицького та співачка Маргарита спромоглася розбити п’ять автомобілів, які вважають одними з найдорожчих у світі. Красуня на «Бентлі» в’їхала в «Астон Мартін», а потім врізалася в «Мерседес», «Феррарі» та «Порш». Люди в аварії не постраждали.

І знову ЗНО

І знову ЗНО

Набув чинності наказ Міносвіти про Зовнішнє незалежне оцінювання, яке має відбутися в 2012 році. Документ днями був зареєстрований в Міністерстві юстиції. Як зазначено в ньому, в наступному році майбутнім вступникам запропонують тести з дев’яти предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов за вибором (англійської, німецької, французької або іспанської). Відтак для Українського центру оцінювання якості освіти це є сигналом для початку підготовки тестів із вищезгаданих предметів, а також їх перекладу на мови нац­меншин.

«Політехнік» під зруб?

«Політехнік» під зруб?

Сьогодні о 14–й годині в Київському апеляційному господарському суді відбудеться слухання у справі про ділянку спортивно–оздоровчого табору «Політехнік», розташованого неподалiк села Глiбовка на узбережжі Київського водосховища. Чимала площа у майже 20 гектарів дуже припала до душі... державі, заявили днями представники Національного технічного університету «Київський політехнічний iнститут» («КПІ»). Табір, який студенти разом iз викладачами власноруч збудували ще у 1967 році, хочуть забрати, попри Указ Президента України «Про Київський політехнічний інститут», в якому чітко вказано: вилучати ділянки із земель, наданих у користування КПІ, заборонено.

«Уколiться» за свої

«Уколiться» за свої

Лікарі прогнозують дві хвилі грипу наприкінці цього та на початку наступного року: у листопаді–грудні та лютому–березні. За словами директора Київського центру клінічної імунології, головного імунолога Києва Олега Назара, експерти передбачають активізацію трьох видів, чи то пак штамів, грипу, а саме — минулорічної «каліфорнії» (в народі «свинячий» грип), «перса» та «брисбона».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики