Незалежні, вишивані, рекордні

Незалежні, вишивані, рекордні

Столиця відзначилася величезною кількістю вишиванок, які «розмітали» з полиць, незважаючи на високі ціни. Хоча військовий парад цього року скасували, в центрі міста було велелюдно. Хрещатик перекрили аж від Володимирського узвозу, Повітрофлотського мосту, вулиць Жилянської та Великої Васильківської. Увечері, під час святкового концерту, на головній площі столиці людей зібралося, як у кращі часи Помаранчевої революції. Тож непоганим нововведенням стали безкоштовні біотуалети. Досить спокійно поводилися правоохоронці, які, патрулюючи Майдан, закликали присутніх не вживати алкоголь та цигарки в громадських місцях. Хоча організатори концерту, скромно названого в ефірі телеканалу «Інтер» «головною подією держави», відзначилися. Ведучі (дружина нардепа від БЮТ Андрія Шевченка Ганна Гомонай та Юрій Кот) про кожен із 20 років нашої Незалежності розповідали найцікавіше (на екрані йшов відповідний відеоролик). Характеризуючи 2004й, згадали про «Золотий м’яч», який отримав форвард збірної України Андрій Шевченко, звання найсильнішого для Василя Вірастюка, перемогу Руслани на «Євробаченні». І все. Справді, хто там пам’ятає ту Помаранчеву революцію...

Ефірний нон-стоп

Ефірний нон-стоп

Безпрецедентну телеакцію «Українська незалежність», присвячену 20річчю нашої держави, фактично без перерви на відпочинок, провели у прямому ефірі ведучі «5го каналу» Павло Кужеєв і Тетяна Даниленко. Їхнє безсонне чергування «в ящику» розпочалося 23 серпня опівдні за київським часом, а зупинили таймер 25 серпня о 16й. Найдовший у світі телевізійний марафон у форматі ток­шоу увійшов до Книги рекордів Гіннесса.

Час «патріотів»

Час «патріотів»

І знову терористи, і знову в рядах націонал–патріотів — напередодні Дня Незалежності Служба безпеки заявила про гучне викриття організованого угруповання у місті Васильків під Києвом. Підозрювані є членами «Патріота України» і Соціал–національної асамблеї. Після обшуку в офісах та помешканнях правоохоронці запроторили до буцегарні Сергія Бевза, Володимира Шпару, Олексія Чернечу, Ігоря Мосійчука, Віталія Зателепу, Максима Бойка та Юрія Бондаренка. У них нібито знайшли вибухівку, за допомогою якої «патріоти» і члени СНА збиралися влаштувати теракт на День Незалежності, а також листівки екстремістського характеру із закликами здійснити замах на Президента Віктора Януковича.

Цифровий пасьянс

Цифровий пасьянс

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розподілила місця в ефірній «цифрі». Зовсім скоро мають стати доступними для всіх глядачів канали медіа–групи Віктора Пінчука (ICTV, СТБ, Новий, М1), «5–й канал» Петра Порошенка, ахметівські «Україна» та два нові кіноканали, «Інтер» з усіма своїми «братами» меншими (усього 8), який пов’язують iз Валерієм Хорошковським. Із телеактивів Ігоря Коломойського «цифрові» ліцензії отримують «1+1» та ТЕТ. Буде, зрозуміло, і Перший Національний. А ще — старожил «Тоніс», який нібито купив син нинішнього гаранта, «Хокей» Бориса Колесникова, нацбанківський  «Банк–ТБ». Також своє місце в цифровому ефірі отримали нові «Погода», Star TV, «Ескулап» та «Вінтаж ТБ».

Замість Бандери

Замість Бандери

З нагоди 20–річчя незалежності Президент Янукович влаштував «атракціон небаченої щедрості», вписавши в укази про нагородження орденами, медалями та званнями сотні співгромадян, з яких 56 — нинішніх і колишніх депутатів (привертають увагу «боєць» Тедеєв, «Підрахуй» Ківалов, перебіжчик Кінах, «народний самооборонець» Москаль, хоча всіх — і не перелічити). А особливий резонанс спричинили укази про нових героїв України. Після рішень Януковичевих судів цих титулів позбавлені Степан Бандера і Роман Шухевич. Натомість офіційними Героями стали актор Богдан Ступка; директор Інституту проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України Олександр Ключников; бригадир прохідників відокремленого підрозділу «Шахтобудівне управління» ДП «Свердловантрацит» Борис Рибалко; нагрівальник металу гарячого прокату трубопрокатного цеху №4 АТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» Микола Степаненко; льотчик–випробувач 1–го класу ДП «Антонов» Сергій Трошин; вчителька математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Лариса Шитикова; поет Борис Білаш.

Всі статті рубрики