Високий політ аматорів

Високий політ аматорів

В 1/32 фіналу національного кубка ще не змагаються представники прем’єр–ліги, але за результатами цього раунду вболівальники отримали кілька несподіванок. Насамперед це стосується виступу аматорських клубів, які пробилися до цього турніру через свої змагання (переможець і фіналіст Кубка ААФУ мають змогу стартувати в розіграші серед професіоналів). Минулого року таким чином яремчанські «Карпати» дісталися 1/16 фіналу, де серйозно попсували нерви «Волині», програвши на своєму полі з рахунком 4:5. Нині ж до аналогічної стадії вийшли аж два аматорські колективи — «Берегвідейк» із Берегового Закарпатської області (володар любительского кубка) та «Словхліб» із Донеччини. Команда зі Слов’янська в попередньому раунді не грала, оскільки суперник — житомирські «Житичі» — знявся з розіграшу. Тепер представникам Донбасу випало змагатися вдома з першоліговою «Одесою», й одесити позавчора стали одними із шести представників першої ліги, що припинили боротьбу за Кубок.

Серйозно про головне

Серйозно про головне

Від початку тижня у спортивній редакції «УМ» не замовкає телефон — телеглядачі, які стежать за єврокубковими футбольними баталіями на вітчизняному супутниковому каналі «2+2», стривожені «чорним екраном». «Наш канал має дозвіл транслювати матчі Ліги чемпіонів лише на території України. Оскільки «2+2» за допомогою супутникової антени дивиться половина Європи та Росії, то ми змушені кодувати сигнал. Це вимога УЄФА. Порушувати її канал не збирається, адже з недобросовісним партнером надалі ніхто співпрацювати не буде», — пояснили «УМ» у технічному відділі каналу.

Малі оберти студентів

Малі оберти студентів

26–ті Всесвітні літні студентські ігри, що тривають у китайському Шеньчжені, перевалили за екватор. Учора до 16:00 збірна України продовжувала утримувати шосту позицію командного заліку, маючи в активі 24 медалі: сім золотих, десять срібних і сім бронзових. Хоча в найближчі дні в наших більше шансів опуститися щаблями вниз, аніж піднятися нагору. Адже американці, які перебувають на п’ятому місці, здобули вже дев’ять золотих відзнак, не кажучи про Китай (27 штук «золота»), Росію (22), Японію (15) та Південну Корею (14). На п’яти «синьо–жовтим» наступають команди Італії, Нової Зеландії, Литви.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Роман Бондарук: Маю п’ять пістолетів на різні випадки життя

Роман Бондарук: Маю п’ять пістолетів на різні випадки життя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кульову стрільбу важко віднести до числа найбільш видовищних видів спорту. Утім своя увага до стрільців в Україні є. Із трьох останніх Олімпійських ігор вони обов’язково привозили бодай одну нагороду. А де є успіх — там присутнє і зацікавлення. Один із тих українських спортсменів, хто точно привертатиме до себе увагу на Іграх 2012 року в Лондоні, — Роман Бондарук. В олімпійському Пекіні львів’янин залишися без медалі, натомість на всю Україну і світ тоді заявив про себе його земляк й одноліток Олександр Петрів, що став золотим призером у стрільбі зі швидкісного пістолета на відстані 25 метрів. Нині колеги по збірній помінялися ролями: Петрів поки не показує своїх колишніх результатів, а от Бондарук днями здобув дві медалі на першості Європи в Белграді — срібну й бронзову. Цим досягненням 37–річний стрілець виконав своє головне завдання в передолімпійському циклі — приніс ще одну ліцензію на Ігри для збірної стрільців України (тепер їх уже вісім). Сам снайпер після виконаної місії сподівається хоч трохи відпочити, щоб у повній бойовій готовності підійти до майбутніх відповідальних

Всі статті рубрики