Малі оберти студентів

19.08.2011

26–ті Всесвітні літні студентські ігри, що тривають у китайському Шеньчжені, перевалили за екватор. Учора до 16:00 збірна України продовжувала утримувати шосту позицію командного заліку, маючи в активі 24 медалі: сім золотих, десять срібних і сім бронзових. Хоча в найближчі дні в наших більше шансів опуститися щаблями вниз, аніж піднятися нагору. Адже американці, які перебувають на п’ятому місці, здобули вже дев’ять золотих відзнак, не кажучи про Китай (27 штук «золота»), Росію (22), Японію (15) та Південну Корею (14). На п’яти «синьо–жовтим» наступають команди Італії, Нової Зеландії, Литви.

У середу ввечері українці вибороли дві нагороди, а вчора до обіду — ще шість. Першою серед легкоатлеток відзначилася Христина Стуй, фінішувавши на «срібній» позиції у фіналі бігу на 100 м. У командному турнірі дзюдоїстів взяли «бронзу» наші чоловіки: Андрій Бурдун, Анатолій Ласкута, Іван Єфанов, Кеджау Ньябалі, Віталій Попович, Размік Тоноян, Олександр Сизов.

У четвер чергову командну нагороду забезпечило тріо лучниць — Тетяна Дорохова, Ніна Мильченко й Олена Кушнірук здобули «срібло», поступившись лише у фіналі кореянкам. Крім того, Мильченко і Дмитро Грачов стали третіми у змішаному розряді.

Другий результат показав важкоатлет Микола Гордійчук у ваговій категорії до 105 кг. Дует Сергія Попова й Валерія Самодая дістався до бронзових нагород у турнірі з пляжного волейболу.

Лише «срібним» став квартет шаблісток, який, здолавши американок і кореянок, дійшов до зустрічі у фіналі командних змагань із господарками Універсіади. Дуель була надпринциповою, адже саме українки «скривдили» китайських дівчат у вирішальній дуелі Олімпіади–2008 у Пекіні. Цього разу збірна КНР узяла гору – 45:38. У складі команди України билися Ольга Харлан, Олена Хомрова, Аліна Комащук.

«Золото» для України вчора здобула пловчиня Дарина Зевіна, яка виграла на дистанції 100 м на спині.

А от баскетболісти втратили шанси поборотися за медалі. Поступившись у середу росіянам (48:77), учора підопічні Віталія Чернія відігралися на Новій Зеландії (84:64). Наші посіли третє місце в групі, а до чвертьфіналу вийшли по дві найкращі команди кожного секстету.