Високий політ аматорів

19.08.2011

В 1/32 фіналу національного кубка ще не змагаються представники прем’єр–ліги, але за результатами цього раунду вболівальники отримали кілька несподіванок. Насамперед це стосується виступу аматорських клубів, які пробилися до цього турніру через свої змагання (переможець і фіналіст Кубка ААФУ мають змогу стартувати в розіграші серед професіоналів). Минулого року таким чином яремчанські «Карпати» дісталися 1/16 фіналу, де серйозно попсували нерви «Волині», програвши на своєму полі з рахунком 4:5. Нині ж до аналогічної стадії вийшли аж два аматорські колективи — «Берегвідейк» із Берегового Закарпатської області (володар любительского кубка) та «Словхліб» із Донеччини. Команда зі Слов’янська в попередньому раунді не грала, оскільки суперник — житомирські «Житичі» — знявся з розіграшу. Тепер представникам Донбасу випало змагатися вдома з першоліговою «Одесою», й одесити позавчора стали одними із шести представників першої ліги, що припинили боротьбу за Кубок.

А ось шлях чинних чемпіонів Закарпатської області до 1/16 фіналу був складніший. Якщо мінімальну перемогу над херсонським «Кристалом» сенсацією назвати складно, то програш у Береговому «Нафтовика», що зараз іде серед лідерів у першій лізі, — таки несподіванка. У складі охтирців є гравці з досвідом виступу в прем’єр–лізі, але далі, після сухої перемоги вдома, йде команда з району компактного проживання українських угорців.

Окрім «Нафтовика» й «Одеси», представництво першої ліги в Кубку скоротилося також на «Геліос», «Львів», «Сталь» і «Кримтеплицю». При цьому лише команда з Молодіжного програла колективу з другої ліги — амбітному ФК «Суми», а решта втрат трапилися в матчах рівних за класом.

Непростий матч випав запорізькому «Металургу», що на цьому етапі змагався із друголіговим «Украгрокомом» (Олександрійський район Кіровоградської області). Різниця в класі суперників була очевидна, але гості розпечатали ворота сільського стадіону в Головківці лише на компенсованих хвилинах. Цікаво, що в другому таймі за «Металург» дебютував титулований форвард Олексій Бєлік, котрий недавно перейшов до Запоріжжя.

З 1/16 фіналу в боротьбу за Кубок України вступлять представники прем’єр–ліги.

 

ТАБЛО

Кубок України. 1/32 фіналу. «Говерла–Закарпаття» (Ужгород) — «Геліос» (Харків) — 1:0, «Украгроком» (Приютівка) — «Металург» (Запоріжжя) — 0:1, «Шахтар» (Свердловськ) — «Славутич» (Черкаси) — 4:1, «Словхліб» (Слов’янськ) — «Одеса» — 1:0, «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Макіїввугілля» (Макіївка) — 1:0, «Кремінь» (Кременчук) — «Гірник» (Кривий Ріг) — 2:0, «Скала» (Стрий) — «Арсенал» (Біла Церква) — 0:2, «Берегвідейк» (Берегове) — «Нафтовик» (Охтирка) — 1:0, «Львів» — «Зірка» (Кіровоград) — 1:3, «Енергія» (Нова Каховка) — «Миколаїв» — 0:4, «Прикарпаття» (Івано–Франківськ) — «Полтава» — 1:2, «Сталь» (Алчевськ) — «Севастополь» — 0:1, «Десна» (Чернігів) — «Енергетик» (Бурштин) — 0:2, «Суми» — «Кримтеплиця» (Молодіжне) — 3:1.