Українці над Росією

Українці над Росією

У Підмосков’ї відкрився ювілейний, десятий, міжнародний авіакосмічний салон МАКС–2011 — один із найбільших і найпрестижніших у світі. Як запевняють організатори, у виставці візьме участь більше 800 компаній, що працюють у галузі авіації. Завітали «на вогник» і українські представники. Свої розробки на підмосковний «Ле–Бурже» повіз завод імені Антонова, який презентував новий літак Ан–158. Основна його відмінність від попередника і деяких російських конкурентів — Ан–158 має більшу маневреність та надсучасну комплектацію електронної системи управління.

Відійшла до батька у вирій...

Відійшла до батька у вирій...

У Торонто на 64–му році життя пішла з життя Леся Бандера — молодша донька лідера ОУН Степана Бандери. Про це «Історичній правді» повідомив Степан Бандера–молодший, онук провідника українських націоналістів.

Не минуло і місяця

Не минуло і місяця

Відпочинок українських туристів у Болгарії й цього місяця не пройшов без ексцесів. Позавчора поблизу міста Варна туристичний пасажирський автобус зіткнувся з легковим автомобілем. Як повідомили «УМ» у прес–службі Департаменту інформаційної політики  МЗС України, внаслідок дорожньо–транспортної пригоди одинадцять наших співвітчизників отримали травми і були доправлені до обласної лікарні Варни. Двоє болгар, які на момент аварії перебували в салоні автомобіля, загинули.

Замість Президента — БЮТ і коровай

Замість Президента — БЮТ і коровай

Сорочинський ярмарок учора офіційно відкрито. Жабокрицький майдан у Великих Сорочинцях завирував на повну. Щоправда, Президент Віктор Янукович надіслав своє привітання ярмаркувальникам таки 16 серпня, назвавши щорічне проведення згаданого дійства «вагомим свідченням того, що українське село відроджується».

Космічна образа

Космічна образа

Позови на безпрецедентно велику суму морального відшкодування подав до Окружного адміністративного суду Криму невідомий громадянин. У восьми однакових позовних заявах він вимагає, аби прокурор півострова Степан Молицький і прокурор Ялти Сергій Самойлик сплатили моральне відшкодування в розмірі 3 трильйони 99 мільярдiв 32 мільйони гривень. Також у позові сформульована вимога до Генпрокурора Віктора Пшонки звільнити згаданих прокурорів без подальшого права на виплату пенсії.

Без «Грифона» — тільки булькнуло...

Без «Грифона» — тільки булькнуло...

Під час річкової прогулянки на моторному човні потонув суддя Віктор Лопацький. Трагедія сталася пізно вечері в затоці річки Стохід у Зарічненському районі Рівненщини, коли чоловік відпочивав на Поліссі разом iз друзями. Із суддею у човні перебували ще двоє чоловіків, як плавальний засіб раптово перекинувся. Супутники випливли, а голова райсуду — ні.

ШОКова терапія

ШОКова терапія

Учора активісти Штабу оборони Києва (ШОК), що об’єднує кілька громадських організацій, намагалися передати забудовнику, який споруджує багатоповерхівку на вулиці Гончара, 17–23 (це саме за мурами заповідника «Софія Київська»), приписи прокуратури про припинення будівництва. «Ще два тижні тому ми тут збиралися і попереджали забудовника про необхідність зупинити будівництво. Проте, як бачите, воно й зараз успішно триває», — каже один з активістів. Нагадаємо, що через це скандальне будівництво Україна вже отримувала попередження ЮНЕСКО про те, що Софію можуть виключити зі списку всесвітньої спадщини.

Навіки в тіні «Гліцинії»

Навіки в тіні «Гліцинії»

Чутки про серйозне онкозахворювання прем’єр–міністра АРК поширилися в кулуарах іще тоді, коли буквально через кілька днів після того, як у листопаді 2010 року кримський парламент повторно призначив його на цю посаду (вперше — у березні того самого року) Василь Джарти несподівано відбув на двомісячне лікування до однієї з приватних клінік Німеччини. Утім після хірургічної операції й курсу відповідної терапії відомий «регіонал» із донецьких на початку цього року знову хвацько взявся за прем’єрське та партійне (голови місцевого осередку Партії регіонів) стерно. При цьому демонструючи кримчанам незмінну готовність «підігнаної» під себе макіївської команди до намічених в інтересах автономії перетворень.

Всі статті рубрики