І хай весь світ зачекає

І хай весь світ зачекає

Два поєдинки в шостому турі чемпіонату України претендували на звання центральних. Неабиякий інтерес викликав візит «Шахтаря» в Дніпропетровськ — тамтешній «Дніпро» на тлі чемпіона мав шанс підтвердити свої амбіції та показати вагу останніх кадрових підсилень. Водночас цікавим виглядало київське дербі, адже «Динамо» й «Арсенал» до звітного туру йшли без поразок, причому «каноніри» з новим тренером на старті першості вже встигли відібрати очки і в «Шахтаря», і в «Дніпра». І справді, обидва матчі видалися багатими на цікавинки. Утім бажаних сенсацій не сталося: вищі за рангом здолали опонентів без особливих проблем. Тож у турнірній таблиці — знайома картина: на першому місці — «гірники», одразу за ними — динамівці.

Літня сесія

Літня сесія

Ставлення до Студентських ігор у світі спорту доволі неоднозначне. Більшість держав делегують на Універсіади справжніх студентів, які, хоч і мають успіхи у спортивній царині, проте на професіональний шлях не стають. Звісно, серед цієї когорти аматорів трапляються й відомі імена, але це, швидше, винятки, ніж правило.

Україна ж, як і більшість пострадянських республік, надає цим змаганням великого значення, виставляючи фактично основні склади збірних із різних видів спорту. Адже чи не всі спортсмени на підйомі кар’єри так чи інакше пов’язані з якимсь ВНЗ. Надто вже нашим «вишам» хочеться похвалитися один перед одним тим, яких яскравих особистостей вони залучили до своїх лав. Хоча для самих спортсменів універсіади є зазвичай лише етапом підготовки до більш значущих турнірів.

Хоч так, хоч інак, а в десятимільйонному мегаполісі Шеньчжень на південному сході Китаю з 11–го по 23 серпня проходять 26–ті Всесвітні студентські ігри.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики