ХРОНІКА

16.08.2011

Кульова стрільба

Чемпіонат Європи у Белграді доросла збірна України завершила трьома медалями. У стрільбі зі стандартного пістолета з 25 м Роман Бондарук здобув «бронзу» і в індивідуальних змаганнях, і разом із Олександром Петрівим та Іваном Бідняком у команді. Також третім Петрів став і в стрільбі з іншого виду пістолета, а от Бондарук залишився п’ятим.

Таким чином, усі шість нагород українців у Сербії здобули стрільці з пістолета.

Хокей

ХК «Донбас» виграв перший у своїй історії міжнародний трофей, перемігши на турнірі у словацькому місті Топольчани. Донеччани почергово переграли місцевий клуб (5:0), польську «Торунь» і словацьку «Трнаву» — обох із рахунком 6:0.

Баскетбол

Готуючись до чемпіонату Європи, чоловіча збірна України зіграла на турнірі чотирьох команд у Туреччині, де посіла останнє місце. Хоча результати підопічних Майка Фрателло безнадійними аж ніяк не назвеш. Господарям за присутності 10 тисяч фанатів на трибунах наші поступилися лише в овертаймі — 65:69 (Печеров (18)), потім програли сербам — 57:83 (Буртт (12)), зате в завершальний день сенсаційно здолали німців — 81:67 (Кравцов (18)).

Теніс

На турнірі AТР в Монреалі киянин Сергій Стаховський і росіянин Михайло Южний зійшли з дистанції в другому раунді парного розряду, програвши білорусько–канадському дуету Мирний/Нестор — 4:6, 4:6.

* * *

Катерина Бондаренко не пробилася до основної сітки турніру WTA серії «прем’єр» у Цинциннаті (хард, призові — 2,050 млн. дол.). У кваліфікації українка спершу здолала американку Уден (6:1, 6:4), але потім програла чешці Цетковській (6:3, 5:7, 1:6).

Шахи

Українка Катерина Лагно стала срібною призеркою турніру серії Гран–прі ФІДЕ, який завершився в Ростові–на–Дону. Донеччанка зуміла набрати 7 очок і піднятися з п’ятої позиції на другу, здобувши в завершальних трьох турах 2,5 бала. Зокрема, Лагно розійшлася миром з індійкою Хампі Конеру, здолала болгарку Антоанету Стефанову й майбутню переможницю — чемпіонку світу китаянку Хоу Їфань, котра в підсумку заробила 8 пунктів.

Третє місце серед 12 гросмейстерів посіла українка за національністю Ганна Музичук, яка тепер виступає за Словенію.