Стартуй, поки не рвонуло!

Стартуй, поки не рвонуло!

Український Прем’єр Микола Азаров — людина бувала, присипана сивиною та обтяжена життєвим досвідом. Тобто від споживання деяких товарів, звичних активному молодому поколінню, цей державний діяч, вочевидь, устиг відвикнути. І тому на початку серпня, навіть не кліпнувши оком, викреслив із переліку товарів, які не обкладаються ПДВ, такі стретегічні вироби, як презервативи, підгузки, дитячі соски тощо. Відтак, якщо йти за банальною логікою, гумове причандалля, знане ще в Радянському Союзі — за молодості Миколи Азарова — за шифром «виріб номер два» може подорожчати на цілих 20—25%. Для молодого покоління з активною громадянською позицією й нинішня ціна була непідйомною, а якщо додати до неї ще третину...

Джарти повертається, але не одразу

Джарти повертається, але не одразу

Поправлятиме ослаблене здоров’я глава уряду Автономної Республіки Крим, за неофіційними джералами, в одному з санаторіїв Південнобережжя. Після цього Василь Джарти неодмінно повернеться до виконання своїх обов’язків, уже офіційно повідомляє управління інформполітики місцевої Ради міністрів. При цьому наводячи слова самого Джарти: «Про Крим і роботу не переставав думати жодної хвилин. Після реабілітаційного курсу буду готовий докласти максимум зусиль для реалізації задуманих планів і завдань».

Палій «зеленого дому»

Палій «зеленого дому»

Посеред білого дня (приблизно об 11–й годині) парадний вхід будинку Ради міністрів Криму вчора атакував чоловік із «коктейлем Молотова». Пляшка влучила у ціль — і масивні вхідні двері «зеленого дому», як називають будівлю кримського уряду, вмить зайнялися. Але оскільки всередині, біля «вертушки», постійно чергують охоронці — міліціонери з УДСО, вони відразу те займання й загасили. А ще встигли піймати зухвалого «бомбіста» і доправити його до Центрального відділку міліції кримської столиці.

Заплатили за... смерть?

Заплатили за... смерть?

В Україні — черговий «медичний» скандал. Гене­ральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом халатності службових осіб Міністерства охорони здоров’я України, які відправили на лікування в Угорщину маленьку Христину Бабаяк, повідомляє «ТСН». Торік батько дівчинки звернувся до МОЗу з проханням виділити кошти на лікування дитини за кордоном. В Україні необхідну операцію зробити було неможливо, тож урятувати Христинку могли тільки в іноземній клініці. У міністерстві зібрали відповідну комісію та виділили 143 тисячі євро, потрібні для лікування.

Повість, яка не закінчується

Повість, яка не закінчується

Офіційному Сорочинському ярмарку часів Незалежності вчора виповнилося 12 — 9 серпня 1999 року Кабмін затвердив положення про проведення цього найвідомішого в Україні торговища, а Президент надав йому статус Національного. А українці збираються поярмаркувати на Полтавщині з давніх–давен, і жодні статуси від влади їм для цього не потрібні. Цього року Сорочинський ярмарок вируватиме з 16 по 21 серпня. Характерну для останнього часу традицію ярмаркової шестиденки було вирішено не порушувати, хоча офіційно ярмарок відкриють 17 серпня об 11–й годині.

В Україну, як на роботу

В Україну, як на роботу

Цього разу глава РПЦ завітає в Україну 15 вересня. Шостий за рахунком візит до нашої держави патріарх Кирил планує провести в Луганську, де візьме участь в освяченні храму на честь ікони Божої Матері «Розчулення» УПЦ МП. Там Кирил відслужить молебень, на якому зможуть бути присутніми до 15 тисяч віруючих. Серед них — і російські громадяни, тому влада Луганська вже попросила митницю зробити все можливе, аби люди швидко й комфортно перейшли кордон. Якщо ж хтось не зможе побувати на цій події, то ще матиме шанс помолитися з предстоятелем російської церкви на Театральній площі обласного центру, де Кирил проведе літургію.

Сісти на Марс? Легко!

Сісти на Марс? Легко!

На мiжнародному конкурсi «Полiт у майбутнє», що проходив наприкiнцi липня у Музеї космонавтики в Москвi, робота конструкторiв Днiпропетровського конструкторського бюро «Пiвденне» посiла почесне третє мiсце. Проте є всi пiдстави вважати, що незабаром саме вона сколихне науковий світ. Адже днiпропетровцi створили двигун з посадочним модулем для доставки науково–дослiдної апаратури на поверхню Мiсяця i Марса.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики