НОВИНИ ПЛЮС

10.08.2011

Дипкур’єр

Франція вирішила відкликати посла в Україні Жака Фора. Про це вчора на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики українського МЗС Олег Волошин. За його словами, зараз уже відбувається процедура узгодження кандидатури нового посла.

Речник МЗС не має інформації про те, з якої причини був відкликаний Фор. Раніше ЗМІ писали, що Париж зняв шанованого в Києві посла з посади у зв’язку з його висловлюваннями щодо судового процесу над Юлією Тимошенко (Фор став однозначно на захист опозиціонерки).

Соціологія

За минулий рік значно зросла кількість виборців, невдоволених розвитком ситуації в Україні. Про це свідчать результати дослідження громадської думки, проведені Київським міжнародним інститутом соціології. Так, у червні 2011–го порівняно з червнем 2010–го частка позитивних оцінок ситуації скоротилася на 27% (з 38% до 11%), водночас частка негативних — зросла на 28% (з 35% до 63%).

Розчарування зростає за рахунок виборців Партії регіонів. Якщо рік тому лише 14% із них негативно оцінювали розвиток справ у країні, то тепер — 42%.

Місцева влада

Полку «регіоналів» прибуло: до Партії регіонів вступив Валерій Хмельнюк — мер Іллічівська, міста–супутника Одеси. «Заяву про вступ до партії я написав не тому, що вона має повноваження влади, а тому, що вона знає, чого хоче: провести країну крізь серйозні реформи», — пояснив Хмельнюк. Міські вибори він виграв рік тому як безпартійний.

Макіївським терористам загрожує 15 років тюрми

Саме стільки просить винести у вироку суд державне обвинувачення жителю Макіївки Дмитру Онуфраку і мешканцю Горлівки Антону Волошину нібито за скоєний ними терористичний акт. Обидва неодноразово заявляли про застосування щодо них заборонених методів дізнання і заперечували свою причетність до вибухів.

Нагадаємо, 20 січня в місті Макіївка Донецької області прогриміли два вибухи біля торговельного центру і центрального входу в адмінбудівлю держпідприємства «Макіїввугілля». На початку лютого правоохоронці затримали Онуфрака і Волошина, в яких при обшуку нібито виявили докази, що свідчать при їхню причетність до вибухів.

Черкаських чиновників «косить» інвалідність

У зв’язку з новою Пенсійною реформою Черкаський міськвиконком охопила масова пошесть — народ спішно виходить на пенсію. Особливо порідшало в кабінетах департаменту житлово–комунального господарства. «Тут немає жодного управління, керівник якого не пішов би на пенсію. Причому через інвалідність», — обурюється черкаський міський голова Сергій Одарич.

За його словами, складається враження, що житлово–комунальним господарством міста керували одні інваліди. У мерії кажуть, що після комунальників «пенсійний вірус» зачепив і кабінети управління архітектури, повідомляє власкор «УМ» у Черкаській області Людмила Нікітенко.

У Мексиці затримали українку

У Мексиці заарештували нашу співвітчизницю, яка разом iз громадянином США перевозила 3,76 мільйона доларів готівкою. Влада підозрює, що ці гроші призначалися для наркомафії, тоді як затримані стверджують, що перевозили власні заощадження.

14 людей отруїлися на Тернопільщині

Масове харчове отруєння сталося під час весілля. Серед госпіталізованих до Теребовлянської центральної районної лікарні також п’ятеро дітей. Загалом 120 запрошених вживали їжу домашнього приготування. Перевірку проводить санепідемстанція, а медики з’ясовують причину отруєння.

Російські діти отруїлися через «Альбатроса»

Саме персонал відпочинкового табору, проявивши халатність у дотриманні санітарних умов під час приготування їжі, в якій знайшли стафілокок, винний у масовому отруєнні дітей. Відповідні висновки оприлюднив начальник управління охорони здоров’я Севастопольської міськдержадміністрації Віктор Пологов. «Персонал не дотримувався елементарних правил гігієни», — наголосив він.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>