Зупиніть СНІД — віддайте ліки!

Зупиніть СНІД — віддайте ліки!

Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД (ЛЖВ), подає до суду на Державну митну службу за розповсюдження неправдивої інформації щодо вантажу з ліками для допомоги хворим на СНІД. Розмір позову складає більше 15 мільйонів гривень — саме такою є вартість перевезених ліків, над якими нависла загроза повного знищення, оскільки конфіскований товар не повертають і не продають — його утилізують.

І старі, і малі — на «Дитячий»

І старі, і малі — на «Дитячий»

Столична державна санітарно–епідеміологічна служба після закриття усіх місць відпочинку біля води через виявлення кишкової палички поступово відновлює сезон купання. Про це «УМ» повідомив завідувач відділу гігієни столичної СЕС Микола Парубець. «У зв’язку з погодними умовами, які спричинили зниження якості води, на цьому тижні головним санітарним лікарем Дніпровського району були закриті всі пляжі, в тому числі й ті, які не отримали санпаспорти: «Молодіжний», «Золотий», «Передмісна слобідка», «Венеція», «Центральний», — розповів пан Микола. — Вчора станом на 15–ту годину три пляжі було відкрито — «Золотий», «Венеція» і «Дитячий».

Полюби Україну

Полюби Україну

Акцію «Обiйми Україну», що має на меті об’єднати країну, проведуть у два етапи: спочатку охоплять інтернет–простір, зокрема соціальні мережі, де за допомогою кожного бажаючого планують створити народний путівник по країні; потім, 8 вересня, в різних містах України в один день проведуть флеш–моби, під час яких люди, вдягнені у футболки жовтих та синіх кольорів iз написами назв міст нашої держави, утворять літери UA, а решта сформують навкола них коло, що символізуватиме єдність нашого народу. На завершення всі почнуть обніматися, залучаючи до дійства звичайних перехожих.

...І жива вода від лемків!

...І жива вода від лемків!

Цими вихiдними в мальовничому урочищі Бичова поблизу райцентру Монастириськ «гулятиме» міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». Перший такий відбувся в області ще в 1999–му, відтак iз кожним роком ставав усе масовішим і цікавішим. Цьогоріч у фестивалі має взяти участь близько п’ятнадцяти тисяч людей iз багатьох областей України та зарубіжжя — Польщі, Словаччини, Сербії, Хорватії. Як повідомили «УМ» у прес–службі обласної держадміністрації, окрім традиційних вже культурно–мистецьких заходів, до програми «Дзвонів Лемківщини» включено май­стер–класи народних умільців, старовинні спортивні забави, конкурс на кращі лемківські страви, виставку фотосвітлин та вишиваних картин.

За монітором сиджу — далеко бачу

За монітором сиджу — далеко бачу

Сучасну систему відеонагляду за лісом встановили на Черкащині в Канівському лісгоспі. Відтепер на спостережній вежі Михайлівського лісництва «прописалася» відеокамера, що моніторить територію лісів iз 35–метрової висоти. Камера здатна «бачити» в радіусі 30 кілометрів. Тож до її всевидющого «ока» потрапляють зелені насадження не лише цього лісництва, а й двох сусідніх — Софіївського та Степанецького.

«Кого застали, того й переписали»

«Кого застали, того й переписали»

Незвичайний судовий процес ведуть тамтешні депутати. Це, певно, єдина міська рада в Україні, яка судиться з державою через арифметику. Кілька років поспіль мерія прагне довести очевидне — жителів у місті більше, ніж зафіксовано на папері.

Почуйте нечуючих!

Почуйте нечуючих!

Близько ста батьків подали позовні заяви до адміністративного суду, в якому вимагають скасувати це рішення облради як таке, що суперечить Конституції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики