Навести лад і взяти під контроль

Навести лад і взяти під контроль

Учора на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині, стартували двотижневі військові навчання «Репід трайдент — 2011». Як зазначив у коментарі «УМ» полковник Олександр Поронюк, керівник Регіонального медіа–центру Міністерства оборони, ці навчання «є найбільшим заходом міжнародного військового співробітництва у поточному році».

Навчання оскарженню не підлягає

Навчання оскарженню не підлягає

22 липня ввійде в історію Донецька як перемога світла над тьмою. На відкритому судовому засіданні Донецький апеляційний адміністративний суд (головуюча — Білак С.В.) задовольнив скаргу Ірини Круглової до Донецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення міськради від 15.04.2011 року про ліквідацію загальноосвітньої школи № 111. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає, йдеться в ухвалі суду.

Що не прибрали — підпалили

Що не прибрали — підпалили

Закінчення збирання зернових на півдні України супроводжується рекордною кількістю пожеж. Як інформують рятувальники, у більшості випадків їх винуватцями є самі господарі землі, які підпалюють суху стерню після збирання пшениці та ячменю, щоб не витрачатися на ручне прибирання. Особливість нинішнього року в тому, що масово підпалюють не тільки стерню, а й солому — ніхто не хоче з нею панькатися.

Дієта для пільговиків

Дієта для пільговиків

Відтепер чорнобильці, діти–інваліди та діти війни, особи, які втратили годувальника, матимуть право на значно меншу пенсію, ніж досі. Кабмін своєю постановою урізав соцвиплати цим категоріям громадян — так уряд почав свою «реформу» з обмежень пільг та соціальної допомоги. Колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко пояснює: ще в змінах до закону про держбюджет на 2011 рік була прописана норма, за якою Кабмін може самостійно встановлювати розміри виплат, які фінансуються із державної казни — «у залежності від наявних грошей». А оскільки коштів, передбачених для чорнобильців та дітей війни, у держави не виявилося, то й пенсія у цих категорій громадян «схудла».

Ілія та Кирил зустрінуться у Володимира

Ілія та Кирил зустрінуться у Володимира

Учора вранці в аеропорту «Бориспіль» представники духовенства від УПЦ МП зустрічали Святійшого патріарха Ілію II, католикоса–патріарха Грузії. А сьогодні під вечір (о 17.00) сюди прибуде ще один високий гість — очільник Російської православної церкви Кирил. Уже за годину грузинський і російський патріархи зустрінуться у стінах Києво–Печерської лаври. Участь у цій зустрічі приймаючої сторони — українського духовенства — не передбачена.

Віддай борги — не гріши

Віддай борги — не гріши

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оригінально вирішили підійти до розв’язання проблеми із затримки зарплат у місті Лева, де влада звернулася до церков усіх конфесій iз проханням нагадувати у своїх виступах, що борги — це гріх. А борг, який не віддають навмисно, — ще більший злочин.

Приплинь, приплинь до бережка

Приплинь, приплинь до бережка

Унікальний Дністровський каньйон недарма увійшов до списку чудес України, а туристичні сплави цією ділянкою Дністра з кожним роком стають дедалі популярнішими. Чи не найзручнішою і найцікавішою частиною однієї з головних водних артерій держави є саме та, що прилягає до берегів Тернопільщини. Водночас на цих берегах досі чомусь не було навіть елементарних стоянок для водних туристів.

Мисливці на дельфінів

Мисливці на дельфінів

Незважаючи на те, що факт насильницької смерті одного з дельфінів офіційно встановлено, правоохоронці відмовляються ретельно розслідувати цей випадок. П’ять дробин знайшли в тілі молодого дельфіна рідкісної породи «білобочка», якого виявили екологи на березі Кінбурнської коси. З тіла іншого витягли мисливський шрот і шматки металу. Ще чотири дельфіни, серед яких опинилося і місячне дитинча, не підлягали судмедекспертизі через сильний стан розкладання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики