Третій пішов

Третій пішов

На попередній планетарній першості з водних видів, яка в 2009 році проходила в Римі, на «олімпійських» висотах китайським стрибунам у воду не підкорилася лише десятиметрова вишка. Руолін Чен програла мексиканці Паолі Еспіносі, а К’ю Бо — британцеві Дейлі Томасу. Учора в Шанхаї Чен прагнула реваншуватися за конфуз дворічної давнини. І «помста» китаянці вдалася. 19–річна спортсменка, завершивши кваліфікацію на другій позиції, зібралася з силами та духом і принесла своїй збірній вже сьо­ме «золото». Хоча тріумф Руолін Чен був би не можливий без «допомоги» співвітчизниці — 15–річної Адан Ху, переможниці кваліфікації. Юне дівча, лідируючи після трьох спроб, не впоралося з нервами й завалило четверту спробу. У підсумку Ху, програвши тріумфаторці 11 балів, стала другою, а третя — чемпіонка світу 2009 року Еспіноса.

На китайських гірках

На китайських гірках

Паралельно зі світовим форумом із водних видів спорту, що відбувається в Шанхаї, у сусідньому великому місті — п’ятимільйонному Нінбо — триває ще один турнір планетарного рівня. Тут зібралися десять чоловічих збірних із шахів, аби виявити найкращу команду світу. Цікаво, що Нінбо перекладається як «Спокійна хвиля» — і справді, шум у поєдинках гросмейстерів ні до чого.

«Петля» ще не затяглася

«Петля» ще не затяглася

Французові Томасу Феклеру дедалі важче захищати «жовту майку» лідера. Капітан команди «Європкар» зізнається відверто: у нього мало шансів на перемогу в загальному заліку, а посунутися з подіуму він може на кожному етапі. Позавчора на спуску Феклер ледве не вилетів у кювет. Одного разу він зумів пригальмувати на узбіччі, а іншого — вискочив із дороги на автостоянку. Зрештою француз відстав від переможця етапу на п’ять хвилин, а від фаворитів гонки — на півхвилини.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ігор Гамула: Я і в Росії чекаю пропозицій з України

Ігор Гамула: Я і в Росії чекаю пропозицій з України

Майстри дотепних футбольних афоризмів та зірки прес–конференцій. Мабуть, українські вболівальники багато віддали б за те, щоб побачити й почути словесну дуель тренерів Ігоря Гамули та Віталія Кварцяного. Але спортивна доля постійно розводить двох найбільш імпульсивних наставників по різних лігах. І варто було Кварцу минулого року повернути «Волинь» до прем’єр–ліги, як «Закарпаття» Гамули опустилося до нижчого дивізіону. А у квітні Ігор Гамула взагалі подав у відставку з поста головного тренера закарпатців, і відтоді не отримав жодної гідної пропозиції від українських клубів. Днями цей фахівець повернувся до Росії, де він є не менш популярним та відомим. Гамула приїхав до Ростова–на–Дону — із тамтешнім СКА пан Ігор свого часу здобував Кубок СРСР ще як гравець. Новоспечений працівник тренерського штабу ФК «Ростов» радо погодився прокоментувати для «України молодої» останні зміни у своєму житті.

Всі статті рубрики