Плюс перший ізраїльтянин

Плюс перший ізраїльтянин

Після старту чемпіонату в прем’єр–лізі дочекалися свого виходу й уболівальники українських команд, які виступають у першому дивізіоні. На завтра ПФЛ запланувала сім поєдинків; у неділю тур завершать ще два матчі. Цього року всі учасники дивізіону успішно пережили міжсезоння. І це не може не тішити, адже в попередні роки фінансові негаразди стабільно стирали хоча б одну команду з футбольної карти країни.

Скоро жінки перемагатимуть чоловіків?

Скоро жінки перемагатимуть чоловіків?

Жіночий футбол — гра непередбачувана. Хто хоч раз наживо спостерігав за протистояннями «амазонок» із м’ячем, думається, зберігає у пам’яті головні моменти тих баталій. Років 14—15 тому, на етапі змужніння вітчизняного жіночого футболу, автор цих рядків уперше побував на грі збірної України. Вражень — маса. Звичайний матч відбіркового турніру чи «на Європу» чи «на світ», не пам’ятаю, перетворився на справжню драму. Гравчині в доволі простих епізодах легко доводили ситуацію біля власних воріт до кипіння, не реалізовували безліч, здавалося, стовідсоткових голевих моментів, а воротарки зі ставленням до «метеликів» змушували хапатися за серце ледь не весь стадіон. М’ячі, пропущені з центра поля, були не рідкістю. От таким був дівчачий футбол на стадії становлення.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Артем Федецький: Сидіти без роботи — це не для мене

Артем Федецький: Сидіти без роботи — це не для мене

Найприкріше для футболіста у розквіті сил — опинитися поза грою. Надто тоді, коли причина не в рівні твоєї майстерності і не в стані здоров’я. Для 26–річного Артема Федецького минулий сезон був чи не найкращим у кар’єрі — «Карпати», куди захисника два роки тому віддав в оренду «Шахтар», заявили про себе в Лізі Європи, і в чемпіонаті України були на висоті. Роль Федецького в якісному стрибку львів’ян — визначальна. Зарекомендував себе Артем і як опора збірної України. Однак через конфлікт інтересів власника та орендаря футболіст опинився у пастці, яка не дозволила йому зіграти у стартовому турі національної першості. У Федецького саме зараз закінчився строк дворічної оренди. У прес–службі «Карпат» кажуть, що Артема в заявці клубу на XXI чемпіонат України немає. Так само, як і в заявочних протоколах інших вітчизняних команд. Адже керівництво власника — «Шахтаря» — веде перемовини з потенційними покупцями/орендарями. Тож кореспондент «УМ» поспілкувався із безробітним наразі футболістом.

Всі статті рубрики