Тому що заангажована

Тому що заангажована

Києво–Могилянська академія намагається з’ясувати, чому Міністерство освіти суттєво урізало їй обсяги з держзамовлення. «Перспектив оскарження немає, бо вступна кампанія триває дуже короткий час. І за цей час не може бути якогось такого судового рішення, — сказав у інтерв’ю «Німецькій хвилі» президент НаУКМА Сергій Квіт. — Але ми вивчатимемо це питання. Якщо логіка розподілу держзамовлення буде для нас непрозорою або з ознаками корупційної діяльності, тоді це так не залишимо».

Лопаті Президента

Лопаті Президента

Будівництво гелікоптерного майданчика для Президента, що над Парковою дорогою біля Верховної Ради, виходить на фінішну пряму. Будівельники приступили до зведення естакади, що з’єднає вертодром із вулицею Грушевського. Про це газеті «Сєгодня» повідомив Юрій Карпенко, глава компанії «Основа–Солсіф», яка будує об’єкт.

«Бліді» «печериці»

«Бліді» «печериці»

До лікарень потрапили вагітна жінка і двоє її синів — 4 і 12 років. Як розповіла потерпіла, діти зібрали печериці поруч iз їхнім будинком, а коли скуштували, усім стало зле. Проте до медиків звернулися тільки через дві доби.

Росiян знудило в Севастополi

Росiян знудило в Севастополi

Якраз сьогодні в юних відпочивальників збігав термін оздоровлення в таборах «Альбатрос» і «Нахімовець», що розташовані у приморському селищі Любимівка Нахімовського району Севастополя. Вони мали відбути додому московським потягом. Натомість декілька днів разом зі своїми дев’ятьма вожатими і двома супроводжуючими «засмагатимуть» у палатах міської інфекційної лікарні №8. Доправили їх туди надвечір 12 липня, коли з’явились перші симптоми харчового отруєння — біль у животі, нудота і блювота. На ранок учорашнього дня кількість госпіталізованих становила 85 осіб. Попередній діагноз, повідомила прес–служба Міністерства охорони здоров’я, у всіх один — харчова токсикоінфекція. Стан госпіталізованих наразі задовільний.

На межі почуттів

На межі почуттів

Життя і смерть ходять поряд, як правда і кривда, як сум і радість. Ці промовисті істини говорили до кожного, хто 12 липня прийшов на відкриття виставки Миколи Теліженка. За день до події помер зять художника — голова виконкому УНА–УНСО Руслан Зайченко, тому зустріч була затягнута паволокою жалоби, але не гнітючої, ні, а якоїсь щемливої, у якій прокидалася жага до життя. Мистецька родина Теліженків вирішила не відмовлятися від запланованого відкриття: прийшла дочка Олеся з чотирирічним сином Аскольдом, навідалися друзі й знайомі — Сергій Проскурня, Сергій Архипчук, Катерина Ющенко, Олесь Санін, Микола Білик. Усі говорили гарні й щирі слова про Миколу Теліженка й Руслана Зайченка, тому виникало відчуття, що ти — персонаж фінального акту «Тіней забутих предків». Цей настрій був абсолютно суголосний із настроєм виставлених робіт: народні витинанки в авторській обробці художника плачуть і сміються над тими ж вічними темами — війна, кохання, відданість, пам’ять, смерть, народження...

За питання — у кайдани

За питання — у кайдани

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора мало відбутися судове слухання у справі Андрія Волченка, приватного підприємця, якого затримали за звичайне запитання. Чоловік просто поцікавився у начальника ЖЕКу, чому він має платити за гарячу воду, якщо її відключили на цілий місяць. Але замість адекватної відповідi чоловік... отримав арешт. На запит «УМ» про справу Волченка у Голосіївському суді коментувати будь–що відмовилися, посилаючись на судову таємницю.

Катрусин кiнозал

Катрусин кiнозал

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олександр Пилишенко з міста Василівка Запорізької області має власний міні–зоопарк на 36 квадратних метрів, де живуть леви Катруся і Самсон, а також ведмідь і рись. «Це повноцінні члени моєї сім’ї. Мої діти ростуть разом із ними, і ніяких проблем ніколи не виникало! Ці 35 днів я проведу із Катрусею. Самсон буде приходити до нас у гості, — розповів «Україні молодій» сміливець. — Свою невеличку пригоду планую розпочати 2 серпня — у вівторок».

Управа на збоченця

Управа на збоченця

Господарство сектантів розташовувалося у селі Котелево Новоселицького району. Отримавши ордер на обшук помешкання, міліція встановила, що там проживали 25 осіб. Серед них і 14 дітей. Лідера секти ATARVE Сергія Лисака затримали й помістили в ізолятор тимчасового утримання. Наразі порушено кримінальну справу за трьома статтями. Зокрема, учасникам секти інкримінують розбещення та незаконне позбавлення волі дітей. Під час обшуку в оселі Лисака також знайшли велику кількість ритуальних ножів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики