ПС: початок суверенітету

ПС: початок суверенітету

На карті світу з’явилася нова країна: 9 липня Південний Судан офіційно проголосив незалежність. Під час урочистої церемонії в столиці свіжоспеченої країни Джубі у присутності глав трьох десятків африканських держав, іноземних делегацій та представників міжнародних організацій на площі перед меморіалом, де похований національний лідер Джон Гаранг, було спущено прапор Судану. Полотнище передали суданському президентові Омару аль–Баширу, який від імені колиш­ньої метрополії привітав Південь із «днем народження». Напередодні про визнання незалежності нової держави заявив і уряд у центральному Хартумі.

«Новин» не буде — репутація зіпсувалася

«Новин» не буде — репутація зіпсувалася

«Дякуємо вам і прощавайте», — великими літерами написано на першій сторінці останнього номера популярного британського таблоїда News of the World («Новини світу»), який вийшов накладом 5 мільйонів примірників. Останній він у буквальному сенсі: відучора одне з найстаріших у Британії та найпопулярніших у світі періодичних видань припинило своє існування. За свою 168–річну історію «Новини світу» пережили шістьох британських монархів та дві світові війни, а тепер спіткнулися на скандалі з нелегальним прослуховуванням. Власник газети, один із найбільших світових медіа–магнатів Руперт Мердок, вирішив закрити тижневик, тираж якого в часи найбільшого розквіту сягав дев’яти мільйонів примірників, з огляду на «заплямовану репутацію».

За об’єктивом — Путін

За об’єктивом — Путін

Особистого фотографа президента Грузії Михаїла Саакашвілі арештували за звинуваченням у шпигунстві на Росію. Разом з Іраклієм Геденідзе співробітники контррозвідки Грузії в ніч на 7 липня затримали його дружину Натію, колег Зураба Курцикідзе, Гіоргія Абдаладзе та Шаха Айвазова — фотокореспондента агенції «Ассошіейтед пресс». Його згодом відпустили, уточнивши, що допитували винятково як свідка. Попри сподівання журналістів, які провели під МВС акцію солідарності із затриманими колегами (вишикувалися під знаменитою прозорою будівлею в ланцюг, зав’язавши очі чорними стрічками), Тбіліський суд залишив заарештованих під вартою, відхиливши прохання про звільнення під заставу. Відпустили тільки Натію Геденідзе — під заставу в 10 тисяч ларі (близько 6 тисяч доларів).

Помилувалися «феєрверком»...

Помилувалися «феєрверком»...

Туркменське місто Абадан, яке в радянські часи називалося Безмеїн, досі не може оговтатися від небаченого «феєрверка», який забрав кілька сотень життів. Увечері минулого четверга Абадан, що за 20 кілометрів від столиці Ашгабата, опинився в центрі канонади: внаслідок пожежі на розташованому неподалік військовому складі здетонували боєприпаси. Виставлені свідками подій у соціальних мережах фотографії та відеокадри переляканих людей, що масово тікають від невідомої загрози в хмарах чорного диму, та напівзруйнованих будинків не залишають сумнівів: «бомбардування» було смертельно небезпечним. Як стверджують туркменські правозахисники, загинуло близько 200 людей, багато травмовано, зруйновано сотні будинків, кілька шкіл та дитсадок. І лише влада Туркменістану вперто запевняла: нічого серйозного не сталося — всього лише загорівся склад із піротехнікою. Лише вчора, після того, як про трагедію розповіли ЗМІ всього світу, офіційний Ашгабат визнав: повідомлення про жертви й руйнування — не лише «ворожа пропаганда», а таки мають під собою підстави. Щоправда, за офіційними даними, загинуло 15 осіб, а навколишні будівлі пошкоджено «частково»,

ПАРАД КАТАСТРОФ

ПАРАД КАТАСТРОФ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щонайменше 17 осіб (11 військових та шестеро пожежників) загинуло, десятки отримали поранення внаслідок потужного вибуху, який прогримів учора на базі ВМС Кіпру «Євангелос Флоракіс», що поблизу села Зігі між містами Лімасол та Ларнака. На момент вибуху на базі перебувало близько 200 військовослужбовців. Вибухом виведено з ладу найбільшу на острові електростанцію поблизу міста Васілікос та завдано пошкоджень будинкам у радіусі п’ять кілометрів від бази.

Волзький «Титанік»

Волзький «Титанік»

Росія в жалобі: у країні оголошено день скорботи за жертвами катастрофи на Волзі, внаслідок якої, за різними даними, загинуло до 120 людей. Позавчора близько 14–ї за місцевим часом у Куйбишівському водосховищі (Татарстан) затонув пасажирський теплохід «Булгарія». За словами пасажирів, яким вдалося врятуватися, судно пішло на дно буквально за лічені хвилини — разом з усіма, хто на той момент перебував у каютах. Дані про загальну кількість людей, які перебували на борту (а отже, й про кількість загиблих) МНС Росії станом на вчора постійно коригувало. Річ у тім, що крім 148 туристів, які придбали путівки на дводенний круїз по Волзі, «Булгарія» прихопила й чимало «безбілетників». Саме цей факт фахівці називають однією з можливих причин катастрофи, адже старенький теплохід, збудований у Чехословаччині 1955 року, був розрахований лише на 120 пасажирів. Окрім того, як з’ясували слідчі, що розслідують цю справу, вже з порту приписки в Казані судно вийшло з несправним лівим двигуном. Трагедія ж сталася на зворотному шляху.

Всі статті рубрики