Менше мови, більше інформатики

Менше мови, більше інформатики

Міністерство освіти затвердило нові Типові навчальні плани для початкової школи, які буде впроваджено в 1—4 класах упродовж 2012—2016 років. Експерти зазначають, що це було необхідно, оскільки українська школа повернулася до 11–річного навчання, тоді як попередні плани (від 2005 року) були розраховані на 12–річку.

Швидше в могилу, ніж на відпочинок

Швидше в могилу, ніж на відпочинок

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мітингувальники, які виступають проти можливого ухвалення нової редакції Пенсійної реформи, зберуться сьогодні в Києві біля Печерського суду. Нагадаємо, оновлений документ передбачає збільшення пенсійного віку для українців на п’ять років. Якщо депутати таки проголосують за запропоновані зміни, жінки йтимуть на пенсію разом iз чоловіками у 60 років, а деякі представники сильної статі — навіть у 62. І це при тому, що такий вік є показником середньої тривалості життя українців. Також на 10 років пропонують збільшити мінімальний трудовий стаж.

Флірт до безтями

Флірт до безтями

Скандал за участю депутата Луганської міськради Романа, сина депутата Верховної Ради Володимира Ландика, спалахнув у луганському ресторані «Баккара». За словами очевидців, інцидент стався після невдалого флірту сина нардепа з однією з відвідувачок, яка сиділа з подругами за сусіднім столиком. Після цього депутат міськради оскаженів і, накинувшись на бідолашну, почав її щодуху гамселити. Ніхто з охоронців i персоналу ресторану втрутитися не наважився. Коли знавіснілий депутатський синок закінчив «розвагу», дівчину шпиталізували з черепно–мозковою травмою і струсом мозку.

На поклик вогняного цвіту

На поклик вогняного цвіту

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минула ніч для шанувальників українських традицій та обрядів була купальською. За новим стилем Івана Купала припадає на 7 липня і збігається з християнським святом різдва Іоанна Хрестителя. У цей день наші пращури–язичники вшановували бога Купайла. За старим стилем (ніч із 23 на 24 червня) — це день літнього сонцевороту. «Церква всіляко забороняла і суперечила святкуванню Купала аж до XVIII століття, однак не так просто викорінити обряди і традиції, які мають свою вікову історію, — розповіла «УМ» кандидат філософських наук Тетяна Мартинова. — Це свято, що об’єднує культ вшанування землі, природи, води і вогню».

Непотрібна «Спадщина»

Непотрібна «Спадщина»

Харківське товариство «Спадщина», яке об’єднує кілька організацій культурно–просвітницького напряму, може залишитися без даху над головою. Днями обласний Господарський суд, задовольнивши позов міського управління комунального майна, зобов’язав місцевих патріотів звільнити орендоване ними в центрі міста приміщення. Привід доволі банальний — мерія в односторонньому порядку розірвала укладений раніше договір, не пояснивши причину такого рішення. У результаті центр на Сумській став уже четвертим українським культурологічним закладом, що потрапив під чиновницький дамоклів меч цього року.

Одна голова смішно, а дві — діагноз?

Одна голова смішно, а дві — діагноз?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Алкоголь на душу — голову в паркан. Двоє хлопців вирішили перевірити, наскільки еластичними є їхні голови, використавши для цього огорожу біля вокзалу міста Гнівань на Вінниччині. Спочатку в залізні тенета потрапив 24–річний житель містечка. В обласній міліції «УМ» розповіли, що хлопець вийшов з автомобіля справити природні потреби. Захмеліла голова не трималася самостійно, тому він злегка притулив її до паркану, але в результаті потрапив у пастку — голова пролізла вперед між прутами настільки, що витягти її захмелілому парубку вже було не під силу.

Безголове консульство

Безголове консульство

Уже тиждень мешканці Донецька позбавлені можливості відкрити чеську візу, не виїж­джаючи за межі рідного міста. З 1 липня міністерство закордонних справ Чехії закрило свій консульський відділ у Донецьку. «До такого технічного кроку МЗС ЧР удалося внаслідок бездіяльності української сторони у питанні адміністративного забезпечення діяльності підрозділу, — йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства Чеської Республіки. — На сьогодні зазначені заходи мають технічний характер і будуть скасовані, щойно українська сторона уможливить нормальне здійснення процедури оформлення віз у всіх консульських установах ЧР в Україні».

Відступати нікуди, позаду — Москва?

Відступати нікуди, позаду — Москва?

Завтра до Києво–Печерської лаври з’їдеться вся верхівка Української православної церкви Московського патріархату — вперше з 1992 року УПЦ МП збирається на собор. У порядку денному — доповідь митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), підбиття підсумків діяльності церкви за минулі 19 років та внесення змін до статуту УПЦ МП. Говоритимуть і про відносини з іншими українськими православними церквами, у тому числі «розкольниками» з Київського патріархату, а також греко–католиками.

Всі статті рубрики