Портрет Чернігівщини

Портрет Чернігівщини

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чернігівщина має яскраву і багатовікову історію. Край, що виріс над Десною і має всесвітньо відомі перлини, освячені іменами видатних людей свого часу, — узяти хоча б древній Чернігів та Новгород–Сіверський, Качанівку чи Седнів, героїчний і трагічний Батурин і літописні Прилуки. Аби вітри часу не здули історію із чернігівських земель, аби дощі не змивали пам’ять зi старовинних місць малої держави, земляками–однодумцями чернігівського краю випущена книга–путівник «Сіверські скрижалі» — чаша історії, зачерпана з річкових вод Десни.

Гігієнічне полювання

Гігієнічне полювання

Минулого тижня в Маріуполі був зареєстрований ще один випадок захворювання на холеру. Холерний вібріон виявили у маріупольця, який не мав постійного місця проживання. Хворого госпіталізовано до холерного госпіталю і проводять відповідне лікування.

«П’ятеро з ломбарду» — на вихід!

«П’ятеро з ломбарду» — на вихід!

Кілька харківських пам’ятників наразі нагадують велетенські шахові фігури, які застигли в очікуванні вирішальних ходів. Одні з них кардинально переставлять, іншими пожертвують узагалі. Найбільше не пощастило у процесі «великого переселення» монументу Незалежності, спорудженому на площі Рози Люксембург десять років тому. У серпні біля його підніжжя головне державне свято України відзначатимуть востаннє, а вже наступного року ці ж урочистості проходитимуть на іншому майдані й з новим пам’ятником. Днями фахівці з містобудування затвердили ескіз монумента, спорудити який обіцяють на площі Конституції до початку Євро–2012, прибравши звідти пам’ятник, зведений на честь проголошення радянської влади в Україні. Останній, у свою чергу, керівники міста обіцяють перевезти до парку в районі ХТЗ, який назвуть сквером Радянської України.

Всі статті рубрики