Гігієнічне полювання

06.07.2011

Минулого тижня в Маріуполі був зареєстрований ще один випадок захворювання на холеру. Холерний вібріон виявили у маріупольця, який не мав постійного місця проживання. Хворого госпіталізовано до холерного госпіталю і проводять відповідне лікування.

Після того, як санепідеміологи оприлюднили статистику про хворих на холеру, з’ясувалося, що переважну більшість хворих та носіїв небезпечної інфекції склали люди без постійного місця проживання. У зв’язку з цим міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей розпорядився обстежити всіх безхатченків при­азовського міста на предмет холери.

Уже в перший день «облави» санепідеміологам разом зі співробітниками «швидкої допомоги» та дільничною службою лікувальних закладів приморського міста вдалося «виловити» та доправити до ізолятора першої міської лікарні 15 чоловік. Там їх обстежили на предмет виявлення носія холерного вібріона, а крім того — помили, поголили та переодягли у чистий одяг, забезпечили засобами гігієни, а при необхідності їм нададуть відповідне лікування.

За словами мера міста, аналогічна робота тепер проводитиметься постійно. При переповненні ізолятора першої міської лікарні безхатченків будуть направляти до інших лікувальних закладів.