Українське свято в російському «фарватері»

Українське свято в російському «фарватері»

День Військово–Морських сил України, який наші моряки святкували у неділю, знову не обійшовся без напуття з боку північного сусіда. Спершу влада Севастополя на чолі з керівником тамтешньої міськдержадміністрації Володимиром Яцубою і керівництвом Чорноморського флоту Російської Федерації оглянула можливості української техніки на воді. Зокрема, фрегат «Сагайдачний», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», корвет «Тернопіль» й інші бойові одиниці. До огляду також представили російський десантний корабель «Ямал».

За крок до асоціації, але не членства

За крок до асоціації, але не членства

Попри те, що Євросоюз «стурбований» можливою політичною мотивацією процесів над колишніми представниками української влади, а нині — опозиціонерами, на переговорний процес щодо підписання угоди про асоціацію України з ЄС це не вплине. «Ми не пов’язуємо ці два процеси, для нас зараз головна мета — завершити переговори (щодо асоціації)», — наголосив на прес–конференції з нагоди початку головування Польщі в ЄС голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. І висловив сподівання, що впродовж наступних шести місяців цієї мети буде досягнуто. Хоча зітхнути з полегшенням українська влада не зможе й після цього, адже завершення переговорного процесу — лише перший етап, за яким ідуть не менш важливі: підписання, ратифікація, імплементація угоди...

Чотири поверхи наруги над історією

Чотири поверхи наруги над історією

Гора Щекавиця, на якій, за легендою, похований князь Олег, може зникнути назавжди. Її зносять бульдозерами, нехтуючи унікальним історичним та ландшафтним значенням гори, з якої відкривається неповторний вид на Поділ та Лівий берег. Про це «УМ» повідомив координатор ініціативи «Збережи старий Київ» Ігор Луценко. За його словами, забудовник отримав право на будівництво ще у 2008 році від Шевченківської райради та адміністрації, яку очолював Віктор Пилипишин. Однак екскаватори підрядника, що нищить гору, — «Інженерні будівельні системи» — активісти побачили не так давно. «Відомо, що там хочуть звести чотириповерховий будинок, — каже Ігор. — Швидше за все — житловий. Зараз ми влаштували варту на Щекавиці. Коли приходимо — роботи не проводять. Напередодні провели акцію — прибрали територію Щекавиці від сміття і провели кілька акцій протесту».

«Молотов» для адвоката

«Молотов» для адвоката

Коли джип харківського депутата Анатолія Родзинського зупинився на червоне світло в районі перетину проспектів Леніна та Правди, до автівки підбіг невідомий чоловік, розбив скло з того боку, де сидів політик, і вкинув у салон пляшку з так званим коктейлем Молотова, яка вибухнула в руках господаря іномарки. З тяжкими опіками депутата і його водія доправили до лікарні швидкої допомоги. У них обгоріло 15 і 30 відсотків поверхні тіла, відповідно. Обох чекають операції з пересадки шкіри. Особливо від нападу постраждав 36–рiчний водій депутата, за життя якого медики боролися і вчора (інцидент стався минулої п’ятниці).

Заповідь нащадкам

Заповідь нащадкам

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Урочисте відкриття монумента, присвячене 70–м роковинам розстрілу німецькими нацистами на Вулецьких пагорбах польських професорів, відбулося у парку «Студент». Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало у вступному слові розповів історію тих страшних подій, нагадавши, що серед розстріляних — такі відомі особистості, як Казимир Бартиль (був ректором «Львівської політехніки»), Володимир Круковський, Роман Віткевич, Антоні Цєшинський, Антоні Ломницький. На урочистості приїхали і чимало представників із польського боку, зокрема мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

Навіщо кухня, якщо є Вічний вогонь?

Навіщо кухня, якщо є Вічний вогонь?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не встигли вщухнути пристрасті у справі Ганни Сінькової, яку нещодавно випустили з–під варти після звинувачення у нарузі над пам’ятником (нагадаємо, Сінькова смажила яєчню на Вічному вогні, протестуючи у такий спосiб проти неналежного піклування влади про ветеранів), як міліція затримала нових підозрюваних в аналогічному «злочині». Їм теж інкримінують участь у смаженні яєчні на Вічному вогні в київському Парку слави 21 червня. Свій вчинок троє молодиків, протестуючи проти затримання Сінькової, зняли на відео.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В ім’я хреста — під «демократизатори»

В ім’я хреста — під «демократизатори»

Самовільне встановлення уклінних хрестів на видноті вздовж головних автотрас півострова — давня візитна картка тутешнього козацтва, того, що «за царя і отєчєство». Але раніше скандальна «свята справа» якось сходила з рук. Минулої ж суботи козацька «вольниця» наштовхнулась на пластикові щитки і гумові «демократизатори» бійців спецпідрозділів МВС.

Всі статті рубрики