Вчора була війна

Вчора була війна

Війні вже 70. Вона старіє й віддаляється від нас, але ті, хто хотів би її забути, наче на зло, пам’ятають усе до найменших дрібниць. Така вже природа людської пам’яті — можеш не згадати, що було вчора, зате картинки минулого чітко стоять перед очима. Тим десятьом жінкам, чиї долі лягли в основу експозиції під назвою «Тріщина крізь усе життя», повертатися в пережите важко. Але на прохання представників Крайового об’єднання «Рейнланд», яке підготувало виставку, що відкрилася вчора у Львові в Національному музеї «Тюрма на Лонцького», вони згадують непрості роки своєї молодості.

На чиєму боці Юлія–2?

На чиєму боці Юлія–2?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Партія регіонів не дала делегації Росії у ПАРЄ включити Україну у доповідь про боротьбу з неонацизмом. Про це кореспондентові «Української правди» повідомили джерела в одному з комітетів Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Євросудова інтеграція

Євросудова інтеграція

Лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду з прав людини, що в Страсбурзі, зі скаргою на своє затримання. «Ми виклали нашу позицію, де повністю обґрунтували наявність політичних репресій в Україні. Сподіваємось на справедливе рішення», — повідомила Тимошенко вчора на прес–конференції. Лідерку БЮТ затримали в Генпрокуратурі 24 травня після санкції суду. Однак через кілька годин випустили за рішенням слідчого.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Обробляй моє поле!..

Обробляй моє поле!..

Український Прем’єр Микола Азаров невпинно продовжує гнути свою лінію. Незважаючи на жорсткий пресинг безжальної опозиції, від дій котрої навертаються сльози, Янович і далі активно мандрує регіонами держави — і несе разом із собою радість та надію місцевим мешканцям. «Минулого тижня я відвідав Черкащину та Луганщину», — зізнався він колегам–підлеглим на вчорашньому засіданні уряду. У першому варіанті Прем’єр відкрив об’їзну дорогу біля Умані, а у другому — хірургічний корпус Інституту раку та заодно, аби двічі не їздити, й фільтрувальну станцію.

За жертв обох режимів

За жертв обох режимів

Як і в багатьох інших українських містах, на телеканалах і радіостанціях, учора о 10–й годині ранку львів’яни спільно з керівництвом міста та області хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв ІІ Світової війни. День 70–річчя нападу Німеччини на Радянський Союз також є чорною річницею початку масових розстрілів українців катами з НКВС. Тож учора, в День пам’яті і скорботи, біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича зібралися приблизно півтисячі львів’ян, представників громадських та релігійних організацій, політичних партій та ветеранів. Дехто з них прийшов із чорними прапорами — закликаючи таким чином відмовитися від агресії та загострення боротьби ідеологій.

Всі статті рубрики