Наше «ель класико»

Наше «ель класико»

Весняне кількаматчеве протистояння грандів, на кшталт іспанської серії між «Барселоною» та «Реалом», отримала й українська футбольна спільнота. Хай наша «класика» й буде удвічі коротшою, але для нас не менш цікава. Отже, після недавнього побачення в чемпіонаті «Шахтар» і «Динамо» зіграють також у фіналі Кубка України. Позавчора ввечері обидва гранди без надмірних зусиль пройшли своїх опонентів по півфінальній стадії.

Претенденти казанські

Претенденти казанські

Кажуть, кожен хороший солдат мріє стати генералом. Думається, що й більшість гросмейстерів сплять і бачать себе чемпіонами світу. Проте якщо генеральських посад у світі багато, то чемпіонська корона у шахістів — одна. І належить вона Вішванатану Ананду. Здобувши титул у 2007 році, індус двічі захищав його від зазіхань претендентів. У 2008–му Ананд відбив наступ росіянина Володимира Крамника, а минулого року розібрався з болгарином Веселином Топаловим. Новий матч за звання шахіста номер один запланований на травень 2012 року.

Яніна Журовська: З дитинства мріяла про «Канни»

Яніна Журовська: З дитинства мріяла про «Канни»

Місто Південне, або, в офіційних документах — Южне, розташоване за 33 км від Одеси, з’явилося на карті України зовсім недавно. Селище біля нового порту та припортового заводу постало 1978 року, статус міста отримало з 1993–го. За короткий час на березі Чорного моря виросло «позитивне містечко з привітними людьми та морем квітів». «Навіть не віриться, що ти — в Україні», — так описала тутешні краї 29–річна волейболістка Яна Журовська, яку після гіркого розлучення з «Галичанкою» «пригріли» в южненському «Хіміку».

Досвідчена спортсменка, пройшовши школу турецького, французького та італійського чемпіонатів, виявилася непотрібна клубові, якому віддала сім років своєї кар’єри. Водночас універсальна волейболістка стала в нагоді «Хіміку». І нова команда після двох років виступів в українській суперлізі примудрилася здобути чемпіонський титул.

У відвертій розмові з «УМ» Яна розповіла про хитросплетіння своєї кар’єри, сімейне життя та плани на перспективу.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики