Галина Пагутяк: перезавантаження

Галина Пагутяк: перезавантаження

Професор Ярослав Голобородько написав, що Галина Пагутяк «входить до числа найсамобутніших і найутаємниченіших мислителів новітньої літературної доби» («Елізіум. Інкорпорація стратоґем». — Х.: Фоліо, 2009). От тільки пояснив цей гаданий ексклюзив вельми туманно. А тут саме вийшла остання книжка письменниці — «Зачаровані музиканти» (К.: Ярославів Вал, 2010), де в анотації сказано, що це вищий творчий злет нашої авторки.

Проща до Тараса

Проща до Тараса

До 150–річчя смерті та перепоховання великого Кобзаря стартувала акція «Проща до Тараса». Це похід–проща за історичним маршрутом перевезення тіла Тараса Шевченка з Петербурга до Канева. Похід, розпочатий 8 травня, завершиться у день перепоховання поета на Чернечій горі, 22 травня, символічним дійством — покладанням на могилу Шевченка вінка, що його паломники провезуть упродовж усього маршруту. Організатори — Рух добровольців «Простір свободи» і «Спілка звукорежисерів України» за підтримки посольства України в Росії та мерії Канева. У рамках проекту відбудуться концерти пам’яті Кобзаря та живі презентації концертної програми гурту «Сад» «Доле, де ти?!» на вірші Тараса Шевченка.

«УМ» зустрілася з координатором проекту — менеджером гурту «Сад» Вячеславом Ільїним.

Крос у Канни

Крос у Канни

До конкурсної програми Каннського кінофестивалю, який починається сьогодні, пробилася українська короткометражка «Крос» 29–річного режисера Марини Вроди. Власне, це копродукція України та Франції, і половину з бюджету стрічки (а загалом він склав лишень 3,5 тисячі євро) режисер виклала зі своєї кишені. Це третій випадок, коли українська стрічка проходить ретельний і часто вельми суб’єктивний каннський відбір.

Всі статті рубрики