За токаря й електрика відповість опозиція

За токаря й електрика відповість опозиція

Співробітники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю та корупцією МВС Білорусі затримали підозрюваних у здійсненні позавчорашнього теракту в мінському метро. Хоча для президента Білорусі Олександра Лукашенка вони вже, схоже, й не підозрювані – вчора глава держави заявив, що «злочин розкрито». «Чекістам і міліції знадобилася доба, щоб о дев’ятій годині вечора (того ж дня, коли стався теракт — 11 квітня. — Авт.) провести блискучу операцію і без шуму й тріскоту затримати виконавців теракту. О 5–й ранку вони дали свої свідчення», — заявив Лукашенко на оперативній нараді за підсумками розслідування.

Піти, щоб залишитися?

Піти, щоб залишитися?

Керівники лівійської опозиції заявляють, що отримали від Муаммара Каддафі перелік умов, на яких він нібито готовий добровільно відмовитися від влади. Як повідомляє загальноарабська газета «Аш–Шарк аль–Аусат» із посиланням на власні джерела в Бенгазі, таких умов три. Головна — передати владні повноваження синові нинішнього лівійського лідера Сейфу аль–Ісламу, принаймні на той час, поки триватиме процес обрання нового лідера. Друга умова: самого Каддафі ніколи не вишлють із Лівії і вигадають для нього якусь символічну почесну посаду в майбутніх владних структурах. І, нарешті, церемонія передачі повноважень від диктатора новій владі має «відбутися з почестями та гарантіями особистої безпеки самому Каддафі та його близьким».

Списала і забула?

Списала і забула?

У Німеччині триває «сезон полювання» на плагіаторів, започаткований сайтом розслідувань Vroniplag–wiki. Першою жертвою інтернет–«слідчих», яких надихнув на звершення скандальний сайт «Вікілікс», став міністр оборони Німеччини Карл–Теодор цу Гуттенберг. Як уже повідомляла «УМ», минулого місяця він змушений був подати у відставку, визнавши, що використав у своїй док­торській дисертації фрагменти текстів інших авторів без посилання на них. Натхненні таким успіхом, борці з плагіатом узялися за інших політичних та дер­жавних діячів. Нові закиди адресовано представниці Партії вільних демократів, депутатці й віце–спікерові Європарламенту Сільвані Кох–Мерін.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики