«Блінок» заборонили, «Сбербанк» не змогли

«Блінок» заборонили, «Сбербанк» не змогли

Мiськрада Львова взялася за заклади, які відверто ігнорують українське законодавство про мову. Відтак кафе «Блінок» оштрафували на 1 700 гривень. Річ у тім, що в столиці «бандерівського краю» впродовж останніх років розплодилися численні заклади з усіма можливими російськими назвами, частину котрих вивісили без відповідних дозволів. Наразі обуреним мовознавцям удалося перемогти кафе «Блінок», хоча майже як на Твєрской–Ямской у місті почуваються і «ПрезентЪ», і «ПервакЪ & ТабакЪ», і «Сбербанк Росії».

Олiя, а вже не горить

Олiя, а вже не горить

Цілих три роки мешканці міста боролися зі смердючим підприєм­ством, щоб відстояти законне право дихати свіжим повітрям. Суд визнав, що викиди заводу «Екотранс», який зберігає та переробляє соняшникове насіння на олiю, значно перевищують норми. Тож днями підприємство офіційно закрили і опломбували.

«Табачник копає освіті яму»

«Табачник копає освіті яму»

На вчорашньому засіданні Верховної Ради народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович виголосила з трибуни депутатський запит до Прем’єр–міністра з вимогою «зупинити міністерський розбій міністра освіти Дмитра Табачника», котрий не виконує судове рішення, згідно з яким Анатолій Українець залишається ректором Національного університету харчових технологій.

Ось і Благовіст

Ось і Благовіст

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Благовіщення Пресвятої Богородиці є одним iз дванадцяти найбільших свят церковного календаря. У цей день церква згадує подію, описану в Євангелії, коли архангел Гавриїл явився до Діви Марії зі звісткою про майбутнє народження Сина Божого, спасителя світу. «У цей день варто подумати про своє ставлення до Бога.

Новi заручники молочної кухнi

Новi заручники молочної кухнi

У минулому номері «УМ» повідомляла про масове отруєння малюків, які їли продукти з молочної кухнi №1, що у Ворошиловському районі Донецька. Якщо вчора хтось ще сумнівався щодо джерела інфекції, то сьогодні напевно можна сказати: інфекційна паличка «родом» саме з цього дитячого закладу харчування. Тим часом ще дев’ятьох дiтлахiв вiком до двох рокiв, які вживали продукти ЦМКЛ №1, госпіталізували з аналогічними симптомами. Хворих дітей виявили педiатри під час поквартирних обходів.

А хто землю роздавав?

А хто землю роздавав?

Подейкують, колишнього селищного голову Гурзуфа Вiктора Гамаля «взяли» минулої неділі на дні народження доньки. Позавчора ж Центральний районний суд Сімферополя ухвалив стосовно нього міру запобіжного заходу — утримання під вартою. Компанію Гамалю за ґратами складе колишній землерозпорядник цього ж південнобережного селища Сергій Дядюн. Кримінальну справу, де фігурували цi посадовцi, а також чиновники Ялтинського виконкому, кримська прокуратура порушила ще минулої осені.

Майже весна...

Майже весна...

Протягом останніх 20—25 років температурний фон червня, липня й серпня збільшився у середньому на два градуси, тож можна говорити про спекотне літо та ймовірність посухи і цьогоріч, повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда: «Квітень і травень очікуємо в межах нормальних показників. І це гарантія того, що сільськогосподарські культури перенесуть цей період м’якiше. Щодо літа, воно буде спекотним, iз температурним режимом, вищим за норму. Це свiдчить про ймовірність засух».

«Лілії» розквітнуть не для нас

«Лілії» розквітнуть не для нас

Учора у фестивальному центрі Вісбадена — кінотеатрі «Калігарі» (названий на честь знаменитого фільму Роберта Віне «Кабінет доктора Калігарі») відкрився одинадцятий кінофестиваль країн Центральної та Східної Європи. Рівно десять років тому відбувся перший такий форум, назва якого буквально означає «йти на схід». Не раз бували тут і українці, іноді навіть перемагали (Кіра Муратова, до прикладу, чи молодь наша у студентському конкурсі). Нині ж тільки двійко — киянка Олеся Бортняк і Григорій Когос із Чернівців — беруть участь у конкурсі проектів.

Голодний Лось

Голодний Лось

Не секрет, що проросійські органiзацiї Криму сидять на щедрому московському пайку, так чи інакше закамуфльованому під «підтримку співвітчизників за кордоном». Але є й обділені — і увагою, і грошима. Приміром, «Російське товариство Криму» під орудою Анатолія Лося, пік активності якого припав на 90–тi роки. Нині пан Лось знову скандально нагадав про себе коментарем для Радіо «Свобода»: буцімто генеральний консул Росії у Сімферополі Володимир Андреєв «має отримувати «відкати» з фінансових потоків на підтримку російських співвітчизників». І тільки тому, міркує старійшина сепаратистського руху на півострові, що генконсул всіляко лобіює інтереси лідера «Російської общини Криму» і депутата кримського парламенту від партії «Руська єдність» Сергія Цекова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики