Яка підготовка — такі й вибори?

Яка підготовка — такі й вибори?

Низка громадських організацій, які займаються спостереженням за виборами та відслідковують законодавчі процеси, планують влаштувати широке громадське обговорення виборчої реформи. «Виборче законодавство — надто серйозна річ, щоб довіряти його лише політикам. Ми виступаємо за те, щоб обговорення законопроектів було більш широким та публічним», — заявив на прес–конференції голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

Сухарі для Кучми

Сухарі для Кучми

Учора на черговий допит екс–Президента Кучму проводжали не лише журналісти. До слідчого Главку ГПУ приїхали окремі прихильники екс–майора УДО Миколи Мельниченка, зокрема із Запорізької області. Так, правозахисник Анатолій Шевченко, якого Мельниченко особисто підтримав на програшних для нього виборах мера міста Василівки, що на Запоріжжі, приніс на Борисоглібську мішок із написом: «Запорізькі сухарі для Кучми Л.». Але вручити «подарунок» йому не дала охорона екс–Президента. Утім, були тут і кілька прихильників Даниловича, якi вважають часи його президентства кращими за нинішні.

Ловіть ціни — виганяйте уряд!

Ловіть ціни — виганяйте уряд!

Активісти полтавського осередку партії «Наша Україна», які позавчора разом із соратниками з інших міст проводили пікети проти підвищення цін, вимагають від влади «припинити спотворення показників інфляції». На їхню думку, уряд мусить підвищити всі соціальні виплати з урахуванням не «намальованого» можновладцями, а реального знецінення наших грошей — щонайменше на 30 відсотків. Ще краще — «нашоукраїнці», які зібралися біля будівлі Полтавської облдержадміністрації, закликали уряд подати у відставку.

Що кличе на протест?

Що кличе на протест?

Щодня в Україні відбувається вісім протестних дій. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного Центром дослідження суспільства. За даними соціологів, котрі вивчали протести від вересня 2009 року до грудня 2010–го, впродовж цього проміжку в Україні було зафіксовано понад 3600 акцій протесту. Пік вуличної активності припав на жовтень і листопад 2010 року: це пов’язано з діяльністю «податкового» Майдану, а також протестами, спричиненими місцевими виборами.

Всі статті рубрики