Уряд мільйонерів у країні бідняків

Уряд мільйонерів у країні бідняків

Більшість міністрів українського уряду — мільйонери, вирахувала дослідницька інституція — Інститут Горшеніна, керівник департаменту якої, Ксенія Василенко, днями виступала з доповіддю у Брюсселі. В Європі це «один у своєму роді уряд, де більшість портфелів мають не професійні політики, а дуже багаті люди, які тримають зараз владу (в країні)», — цитує УНІАН пані Василенко.

Гроші без правил

Гроші без правил

На вітчизняному ринку електронних грошей досі немає закону, який би регламентував його діяльність, натомість багато підкилимної боротьби. Боротися є за що. За неофіційними даними, обсяг ринку становить від 1,6 до 2 млрд. гривень у рік. Причому приростає він доволі швидко: щороку збільшується на 20—30 відсотків. Подібна ситуація спостерігається, до речі, у всіх країнах СНД, а в Росії обсяги електронних грошей перевищують операції за платіжними картками і майже підбираються до святая святих — готівки. До речі, у РФ електронними грішми оплачують уже не тільки товари та послуги, а й податки і штрафи.

Будеш у Брюсселі, не ходи там у магазини!

Будеш у Брюсселі, не ходи там у магазини!

Французи в шоці: 250–грамова упаковка масла подорожчала у них майже на третину! Поляки стали менше пити молока. Якщо раніше літр селянського продукту коштував у цій країні 40 євроцентів, то нині — цілих 60. Такі катастрофічні дані оприлюднив на вчорашньому відкритому засіданні вітчиняного Кабінету Міністрів особисто Микола Азаров, додавши до загальної картини всеєесівського колапсу повідомлення: «У Німеччині ціна хліба зросла на небачені 10%». Але тікати з Європи на простори колишнього СРСР також не варто. «Кілограм хліба коштує в Москві, в перерахунку на нашу валюту, 11 гривень, в Баку — 9, в Мінську і Єревані — 10 гривень», — підрахував головний урядовець.

Всі статті рубрики