Заблокована Феміда

Заблокована Феміда

Позавчора близько 13.00 працівники Служби безпеки заблокували приміщення Шевченківського районного суду столиці, що по вулиці Смирнова–Ласточкіна. Служителям Феміди та їхнім помічникам бійці спецслужби в масках заборонили переміщатися поверхами та виходити надвір, натомість самі почали виїмку документів. Нечисленні відвідувачі (у вівторок не працювала канцелярія суду) пізніше розповідали ЗМІ, що у багатьох працівників суду на обличчях була паніка, адже вони нічого не розуміли.

Пiдпалюй, Францiє!

Пiдпалюй, Францiє!

Цьогорічна «Французька весна» розпочинається на диво скромно, проте чим ближче до завершення, тим насиченішою стає програма. Такий стан речей, можливо, спровокувала зміна графіка в роботі Ізабель Юппер: знаменита французька актриса обіцяла відвідати Україну в квітні, під неї й розписали початок фестивалю ретроспективою її фільмів. «Але у неї почалися зйомки, і, можливо, щось вдасться зробити наприкінці квітня», — поділилася з «УМ» прес–аташе Французького культурного центру Вікторія П’явка. Очікуючи на акторку, починаємо знайомство із сучасною культурою Франції.

Райком iз вогником

Райком iз вогником

Про те, що горить будинок, де базувався районний у місті Мелітополь комітет комуністів, у чергову частину міськуправління МНС повідомили мешканці вулиці Робітничої. Люди стверджували, каже інспектор філії Держпожежнагляду Тарас Павелко, ніби спершу чули вибух, а вже потому «побачили «червоного півня». Так воно, мабуть, і було: судячи з пошкоджень, хтось кинув до офісу вибуховий пристрій.

На «Стрілку» до Івана Сірка

На «Стрілку» до Івана Сірка

Міська топонімічна комісія ухвалила рішення збудувати монумент легендарному запорізькому козаку Івановi Сірку. Мер Харкова Геннадій Кернес уже доручив фахівцям підшукати для цього пристойне місце і не виключає, що бронзовий постамент з’явиться вже незабаром. «Ми постараємося встановити пам’ятник якщо не до найближчого Дня міста, то в наступному роцi», — пообіцяв він.

Весна банкет справляє

Весна банкет справляє

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Весна на порозі й готова вбратися у зелень. Найближчими днями на територію України переміщуватиметься тепла повітряна маса із Західної Європи, повідомляє Укргідрометцентр. «Уже цими вихідними стовпчик термометра підніметься до +10—15о удень, — запевнила «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко. — По всiй Українi без опадів, крім Криму та Приазов’я. Вітер північно–західний, приблизно 5—10 м/с. Проте мiсцями вночi ще можливi заморозки до –2о».

Японський дощ?

Японський дощ?

Концентрації ізотопу йоду–131 почали фіксувати з 25 березня у зонах спостереження навколо українських атомних електростанцій — Рівненської, Хмельницької та Миколаївської. Про це повідомила Держінспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ). «Штатнi пости автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки почали фіксувати мікроскопічні мінімально–вимірювані концентрації ізотопу йоду–131 в повітрі, на рівні від 0,00005 Бк/куб.м до 0,000008 Бк/куб.м, — йдеться у повідомленні. — У 30–кiлометровiй зоні спостереження навколо АЕС у Запорізькій області концентрація ізотопу йоду–131 знаходиться нижче порогу чутливості приладів». Ядерники заспокоюють: за нормамим радіаційної безпеки України, допустима для населення концентрація ізотопу йоду–131 становить 4 Бк/куб.м. Так що «японський дощ» українцiв хай не лякає. Міністерство з питань надзвичайних ситуацій повідомляє, що радіаційна обстановка в Києві та області стабільна й не перевищує норму. Саме викидами у навколишнє середовище йоду–131 та цезію–137 характерна аварія на АЕС «Фукусіма–1». Однак виміряти кількість цезію–137, який може прийти з Японії, заважає те, що в Україні його рівень уже перевищений залишками цього самого ізотопу з Чорнобильської катастрофи. Однак концентрація обох радіонуклідів на три–чотири порядки нижча від так званого «рівня втручання».

Крапка на «торгових точках»

Крапка на «торгових точках»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У столиці триває боротьба з дрібними кіосками. За даними Головного управління контролю за благоустроєм КМДА, від початку року в місті ліквідовано вже 297 МАФів (малих архітектурних форм). Днями поряд зі станцією метро «Золоті ворота» вже знесли п’ять таких торгових точок, якi захаращували тротуари. А вчора крани з’явилися i на столичнiй Шулявцi. Бiля станцiї метро робiтники КП «Київблагоустрiй» пiд наглядом мiлiцiянтiв демонтували сiм кiоскiв «дикого» базарчика, де торгують дешевим одягом i взуттям. «Ну i добре, — каже Олена Пащенко, мешканка цього району. — Такий «гадюшник» був: брудно, пiдозрiлi типи постiйно вештаються...» Найближчим часом «руйнівна хвиля» пронесеться усіма районами Києва.

Всі статті рубрики