Кардинал — про втечу від несвободи

Кардинал — про втечу від несвободи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вільною людина стає лише тоді, коли вона суворо дотримується всіх заповідей Христа. Ми вільні творити добро, а зло — то вже залежність!» — так, здавалося б, парадоксально кардинал Любомир Гузар почав свою зустріч зі студентами Києво–Могилянської академії у Конгрегаційній залі Староакадемічного корпусу НаУКМА позавчора ввечері. Це був перший публічний захід архіпастира після його відходу від керівництва Українською греко–католицькою церквою.

Ми за ціною постоїмо

Ми за ціною постоїмо

УЄФА оголосила реєстрацію для купівлі квитків на Євро–2012, а також — ціни на них. Формуючи ціни, врахували купівельну спроможність місцевих мешканців України та Польщі, тому квитки найнижчої категорії коштують удвічі дешевше, ніж такі самi, які продавали на першість Євро— 2008 в Австрії—Швейцарії, тобто від 30 євро у групових матчах, до 50 євро у фіналі. Продаж квитків триватиме з 1 по 31 березня 2011 року, а вже з 1 лютого кожен уболівальник може створити особистий обліковий запис на інтернет–сторінці УЄФА, який знадобиться йому для замовлення квитків. Щойно завершиться термін подачі заявок, і якщо попит перевищить пропозицію, коректно подані заявки на придбання квитків будуть вибрані за допомогою лотереї, як і на попередніх чемпіонатах Європи.

СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА

СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Івано–Франківську 12–річна дівчинка очікує на пересадку кісткового мозку. Розумниця та красуня Таня Мацюк захворіла раптово. Почала стрімко худнути, швидко втомлювалася, тілом пішли крововиливи. Діагноз лікарів приголомшив — апластична анемія. За цієї хвороби йде ураження кісткового мозку, який виробляє клітини крові. Цей діагноз практично є несумісним iз життям дитини.

Борошно дорожчає, але за планом

Борошно дорожчає, але за планом

Уряд заперечив інформацію про дефіцит борошна в державі і, відповідно, можливе подорожчання хліба. «Ціни на пшеницю виросли в середньому на 5—7%, ціна борошна за останній місяць зросла на 6%. Ця тенденція нами відзначена і вона була прогнозована, ми її моніторимо, оскільки це може вплинути досить негативно на ціни на хліб.

І на чай

І на чай

Під черговий експеримент «Укрзалізниці» потрапив потяг №12/11 «Київ—Сімферополь». Усі його пасажири при покупці квитка зможуть просто на касі оплатити вартість гарячого чаю з цукром і лимоном. Напій після посадки у вагон провідник принесе в будь–яку хвилину за першим побажанням. Уже відомо, що послугу надаватимуть винятково за бажанням пасажира, а діятиме вона в п’яти купейних вагонах поїзда. За інформацією довідкової служби «Київ–пасажирський», заздалегідь можна купити лише одну склянку чаю, а решту вартістю в 2,5 гривні треба оплачувати вже безпосередньо у вагоні потяга.

Крига скресла

Крига скресла

Таки дочекався свого морозного часу цьогорічний фестиваль крижаних скульптур «Крижталь–2011», який у Черкасах за ініціативою міської влади проходить уже вчетверте. Нині його відкрили в центрі міста на радість городянам. «Нинішній «Крижталь» проводиться за кошти спонсорів і його бюджет значно поміркованіший за попередні роки, але на фестивалі кожен знайде для себе багато цікавого».

Старий Харків у вогні

Старий Харків у вогні

Уночi по вулиці Мироносицькій зайнявся останній із чотирьох поверхів майже столітнього будинку. Вогонь швидко перекинувся на горище і дах будівлі, захопивши більше 200 квадратних метрів площі. На ліквідацію пожежі виїхали 13 автоцистерн і 145 рятувальникiв особового складу обласного управління МНС, але приборкати полум’я вдалося лише через дві з половиною години.

Знайшли по відбитках

Знайшли по відбитках

«На допитах підозрювані визнали свою причетність до вибухів біля будівлі ДП «Макіїввугілля» і магазину «Голден Плаза». Злочин розкрито», — відрапортував прокурор Донецької області Володимир Гальцов. Як уже повідомляла «УМ», 15 лютого правоохороннi органи Донецької області затримали двох підозрюваних у скоєнні серії терактів у Макіївці. Більше подробиць головний наглядач за законністю в регіоні не повідомив, пославшись на таємницю слідства.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики