Коли «відгули» застілля,

Коли «відгули» застілля,

Жіночий правозахисний центр «Ла Страда–Україна» звернувся з листами до адміністрації Президента, Верховної Ради, низки міністерств, а також Прем’єр–міністра й Уповноваженого з прав людини із проханням переглянути законодавчі нововведення, які дискримінують жінок. Ідеться про порушення їхніх прав, передбачених експериментом із набору осіб до міліцейських вишів. Розпорядження про це було підписане Прем’єр–міністром 29 грудня 2010 року. Коли країна відсвяткувала новорічно–різдвяні свята й розібралася що й до чого, то виявилося, що, згідно з експериментом, дівчатам, які мріяли носити міліцейські погони, дороги у виші МВС... немає.

Чому в тварин не буває iнфаркту?

Чому в тварин не буває iнфаркту?

У Мiжнародному науковому симпозiумi «Клiтинна медицина. Сучаснi науковi пiдходи до здоров’я людини», який вiдбувся в Києвi пiд егiдою Нацiональної академiї медичних наук, Мiнiстерства охорони здоров’я та Державної установи «Інститут гiгiєни та медичної екологiї iм. О. М. Марзєєва НАМН України», взяли участь спiвробiтники вiдомого у свiтi серед медикiв американського Науково–дослiдного iнституту доктора М. Рата.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Стрітення з гризунами

Стрітення з гризунами

На Стрітення вже кілька років поспіль у Львівському еколого–натуралістичному центрі будять бабаків, адже їх вважають найкращими провидцями весни. Як відомо, у США День бабака традиційно відзначають 2 лютого, ту саму «американізовану» дату перейняли біологи і в Харкові, а от у Львові власний День бабака символічно призначили на 15 лютого, коли «зима з весною стрічається».

Астрологія — не магія!

Астрологія — не магія!

На позачерговому Конгресі астрологів Спілка астрологів України (САУ) ухвалила проект Положення «Кваліфікаційні характеристики професії астролог», згідно з якими, кожен астролог повинен мати вищу освіту, уміти складати і розтлумачувати гороскоп та ще й відчувати клієнта. «У кожного астролога має бути відповідний рівень знань зi світової культури, історії й навіть економічної географії, він повинен орієнтуватись у всіх видах діяльності, — розповіла в коментарі «УМ» голова Спілки астрологів України, голова Академії професійної астрології Олена Калантарова. — Проблема в тому, що астролог досі не внесений у державний реєстр професій. Ось я за освітою математик і психолог. У нашій спілці є багато психологів, фізиків, економістів, фінансистів».

Довго черепи «мовчали»

Довго черепи «мовчали»

Знайдені людські останки зовсім не здивували працівників Дубенського міжрайонного онкодиспансеру. Сам диспансер розташувався у приміщенні колишнього монастиря кармеліток, а його підземелля медичний заклад нині використовував для зберігання овочів. «Про те, що там є людські захоронення, технічним працівникам, які часто навідуються до підвалів, відомо давно, — розповів в.о. керівника Дубенського міжрайонного онкодиспансеру Андрій Коник. — Вони не раз бачили якісь кістки та череп при вході, але ці рештки ніхто не чіпав і нікого вони не цікавили».

«Дитячих» рук справа?

«Дитячих» рук справа?

Сенсаційну новину вчора повідомило агентство «Інтерфакс–Україна» з посиланням на власні джерела у донецькому міськуправлінні МВС. Згодом в інтернеті з’явилися подробиці затримання. Утім, знову ж таки, з посиланням на неофіційні джерела. «Макіївські підривники» — швидше за все, підлітки, оскільки їх знайшли внаслідок проведення розшукових заходів співробітниками міліції, які займаються неповнолітніми», — повідомило одне з місцевих видань.

«Ось сидить Геннадій...»

«Ось сидить Геннадій...»

Учорашній робочий візит глави держави до Харкова розпочався кумедною історією з металічними щитами. Спочатку ними відгородили майдан Свободи (саме тут тепер увесь час мітингують і невдоволені, і нібито вдоволені владою харків’яни) від вулиці Сумської, якою мав рухатися президентський кортеж. А потім несподівано їх прибрали, пояснивши цей крок відмовою громадських організацій влаштовувати велелюдні акції на тріскучому морозі.

Всі статті рубрики