Без «язика» — немає мови про роботу!

Без «язика» — немає мови про роботу!

Олена Воронова кілька днів тому спробувала влаштуватись на роботу офіціанткою до кав’ярні в центрі Києва. Заповнивши російською мовою анкету–резюме і поспілкувавшись російською з керівником закладу, дівчина згодом подзвонила їй, щоб остаточно підтвердити своє працевлаштування. По телефону дівчина говорила українською, сказавши  також, що українською мовою хоче розмовляти й на роботі. У відповідь Олена почула вимогу перейти на російську, якщо вона дійсно має намір працювати в цьо­му закладі. «Заради справедливості слід зауважити, що керівник не лаяла і не ображала мене», —  розповіла Олена, але висловила щире здивування з приводу того, навіщо мені «ця мова». Наголосивши, що власник кав’ярні, вірменин за національністю, звик спілкуватися російською, а отже, україномовну офіціантку не зрозуміє і «не витримає», керівник поставила вимогу розмовляти на роботі російською, якою, за її словами, дівчина володіє «цілком добре». Після таких слів Олена змушена була попрощатися з цією жінкою.

«Накопали», та не те

«Накопали», та не те

Учора так і не розпочалося повторне слухання Ворошилівським райсудом Донецька справи колишнього міліціонера В’ячеслава Синенка. Судді та народні учасники засідання знову відправили резонансну справу особисто Генпрокурору Віктору Пшонці, який має організувати проведення додаткового розслідування. Суддя Людмила Лівочка вказала у рішенні, що Генпрокуратура не надала Феміді доказів вини обвинувачуваного.

Бійся «зеленого змія»!

Бійся «зеленого змія»!

У семи містах України розпочався експеримент iз викладання у школах «антиалкогольної грамоти», оскільки серед українських школярів та студентів значно зріс рівень вживання алкогольних напоїв. Тож відтепер про шкідливість спиртного дітям розповідатимуть, починаючи з 7–го класу. У рамках експерименту на курсі проводитимуть по дев’ять занять iз дітьми та їхніми батьками. «Ми не беремо елітарні чи проблемні школи, ми беремо усіх дітей», — запевнив директор Науково–методичного центру практичної психології і соціальної роботи Віталій Панок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Країна емігрантів

Країна емігрантів

Україна увійшла у трійку націй світу, представники яких прагнуть виїхати на постійне місце проживання до США. Минулого року 760 тисяч наших співвітчизників подали заявки на участь у лотереї на отримання «грінкард» — дозволу на проживання і роботу в США, — яку щороку проводить американський уряд. Загалом минулий рік став рекордним в історії лотереї — 15 мільйонів людей в усьому світі заповнили електронну форму–заявку, і лише 50 тисяч із них отримають «грінкард».

Куди б перевести стрілки

Куди б перевести стрілки

Днями президент Росії Дмитро Медведєв оголосив про рішення скасувати перехід на зимовий час з осені 2011 року і дав відповідне доручення уряду. «Ми, дійсно, звикли кожну весну й осінь переводити стрілки годинника і, за звичкою, лаємося, тому що порушується людський біоритм, всіх це дратує...» — пояснив Медведєв. Глава РФ зазначив, що «необхідність адаптуватися пов’язана й зі стресом, і з захворюваннями. Переведення годинника на зимовий час шкодить навіть коровам, які не розуміють, чому доярки приходять до них в інший час». До слова, Грузія ухвалила аналогічне рішення ще восени 2005 року.

Мільйони — є, літаків — немає?

Мільйони — є, літаків — немає?

Близько тисячі громадян України залишаються в Єгипті, де з 25 січня тривають революційні заворушення. У Міністерстві закордонних справ планують до кінця тижня повернути на Батьківщину всіх українських відпочивальників з країни фараонів. Як повідомляє «ТСН», станом на вчора додому вже повернулося близько 6 тисяч наших співвітчизників.

Хто і що обговорював іще з серпня?

Хто і що обговорював іще з серпня?

Розробники Концепції мовної освіти в Україні позавчора підбили підсумки громадського обговорення документа. Того самого, на яке було відведено часу менше, ніж місяць. Правда, Міністерство освіти тепер намагається зробити всіх дурнями і переконати, що обговорення Концепіцї почалося ще в... серпні. Саме таке повідомлення нині висить на сайті МОН. Хоча члени громадського руху «Не будь байдужим!» знайшли у своїх архівах зображення старої інтернет–сторінки міністерства з повідомленням про те, що Концепцію було винесено на громадське обговорення 27 грудня! Сам текст Концепції також зник із міністерського сайту. Не здивуюся, якщо в результаті ми отримаємо зовсім інший документ, ніж нам пропонували «обговорювати».

Всі статті рубрики