НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2011

Канцелярія Януковича пересяде на «Шкоди»

Адміністрація Президента пересяде з «Мерседесів» на автомобілі «Шкода». Як повідомляє пресслужба Банкової, у грудні автобазою Державного управління справами були придбані легкові автомобілі чеської марки. «Вибір для закупівлі саме цієї марки автомобілів продиктований насамперед необхідністю максимально зменшити навантаження на бюджет. Адже це — машини економкласу, що максимально відповідають критеріям відповідності ціни та якості, вартості технічного обслуговування тощо».

Стосовно автомобілів більш високого класу, які вивільнятимуться у результаті закупівлі та введення в експлуатацію вищезазначеної нової техніки, то вони використовуватимуться для обслуговування делегацій різного рівня. А після того як вичерпають свій ресурс, будуть списані у встановленому порядку. Реалізація цієї техніки на аукціонах чинним законодавством не передбачена.

Рішення про закупівлю нових автомобілів приймалося з урахуванням фізичного та морального старіння значної частини наявної техніки, інформує пресслужба АП.

У Києві збирають книжки для бібліотеки у Москві

Збір літератури для наповнення фондів Бібліотеки української літератури і створення бібліотеки при Національному культурному центрі України на Арбаті оголосило Держкомтелерадіо. Книги просять передавати до 15 лютого за адресою: вулиця Прорізна, 2, Київ.

МВС має кілька версій загибелі директора «Репортера»

Про це інформував прессекретар Одеського обласного управління МВС Віктор Мірошниченко, який зазначив, що, до завершення проведення експертизи сказати однозначно, чи наклав на себе руки гендиректор одеського телеканалу Володимир Красненко, чи йому «допомогли», — неможливо. Мірошниченко також повідомив, що наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи. Як писала учора «УМ», Красненка знайшов повішеним у власній квартирі його син.

Названо попередню причину пожежі в санаторії

Займання вогню у відпочинковому центрі «Санаторій Поділля», внаслідок якого загинула одна людина й одинадцятеро потрапили до лікарні, могло статися у нічному клубі на території санаторію через неправильну експлуатацію обігрівачів, повідомляє управління МВС України у Вінницькій області. Правоохоронці також уточнюють, що серед госпіталізованих є два іноземці, один з яких, громадянин Молдови, учора помер в реанімації від отриманих травм. Для ліквідації наслідків пожежі й допомоги потерпілим з обласного бюджету вже виділено 185 тисяч гривень.

Український Інститут національної пам’яті скоротили на третину

Кабмін затвердив положення, згідно з яким гранична чисельність працівників УІНП становитиме 70 одиниць, тоді як попереднє урядове положення від 2006 року передбачало 105 співробітників Інституту. Як повідомив «Історичній правді» начальник відділу архівування документів УІНП Георгій Папакін, у зв’язку з тим, що Інститут перетворено з центрального органу управління в науково­дослідну установу, змін в роботі органу слід очікувати й надалі.

Відучора в Ізраїль віза не потрібна

9 лютого набула чинності угода про безвізовий режим між Україною та Ізраїлем. Відтепер громадяни двох держав можуть вільно відвідувати іншу країну на період, що не перевищує 90 днів упровдовж півроку. Влади України та Ізраїлю розраховують, що скасування віз збільшить кількість туристів у поточному році принаймні на 40 відсотків.

Героям — слава!

У Запоріжжі вшанували пам’ять колишнього керівника ДП «ІвченкоПрогрес», Героя України Федора Муравченка, який пішов iз життя у лютому 2010 року. Як повідомляє власкор «УМ» Андрій Багнюк, перші роковини зібрали не лише рідню, друзів і колег видатного авіаконструктора, а й керівників міста та області, делегації авіапідприємств багатьох країн світу, де видатного запоріжця знали як творця двигунів майже п’ятдесяти модифікацій. На Капустяному цвинтарі, місці його останнього спочинку, Федору Муравченку урочисто відкрито пам’ятник.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>