НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Навпростець із Сицилії до білих ведмедів

Навпростець із Сицилії до білих ведмедів

Парламент Данії затвердив проект та кошторис будівництва підводного тунелю до Німеччини. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, парламентарії відхилили проект будівництва мосту через протоку Фемарн–Бельт, що відділяє данський острів Лолланд від німецького Фемарна, надавши перевагу підводному тунелю між цими островами, як більш безпечному та екологічному проекту. Будівництво, яке розпочнеться 2014 року, обійдеться у 32 мільярди данських крон (4,2 мільярда євро). За планом, тунель має бути зданий в експлуатацію 2020 року.

Полум’яний карнавал

Полум’яний карнавал

Пожежа на складі в Ріо–де–Жанейро знищила костюми та декорації всіх 12 шкіл самби, які мали змагатися на цьогорічному карнавалі. Оскільки реквізити найяскравішого карнавалу у світі виготовляють переважно з паперу, картону, тканин та дерева, склад на території комплексу «Місто самби» спалахнув миттєво, мов порох. Як повідомляє агенція «Рейтер», 80 пожежникам знадобилося дві години для приборкання вогню. Частина будівлі завалилася. Загалом вогонь знищив близько 8400 костюмів та значну частину помостів із декораціями, які під час карнавалу везуть на машинах. З димом пішла вся робота учасників провідних бразильських шкіл самби, на яку вони витратили останні сім–вісім місяців.

Народження 193-ї

Народження 193-ї

У Судані оголошено офіційні результати референдуму про відділення південної частини країни від північної. Нагадаємо, на плебісциті, який відбувся 9—15 січня, мешканці Південного Судану висловлювали своє ставлення щодо надання йому незалежності. Як повідомила позавчора ввечері Державна виборча комісія Судану, розкол країни підтримали 98,83 відсотка тих, хто взяв участь у голосуванні. За кілька годин до оприлюднення офіційних результатів референдуму президент Судану Омар Хасан ель–Башир видав декрет, яким погоджується з рішенням мешканців півдня країни відділитися від півночі.

Айсберги напоять Африку

Айсберги напоять Африку

Нестача чистої питної води завжди була великою проблемою людства, а в наші часи виросла до одного з головних глобальних питань. На початку ХХІ століття близько мільярда мешканців Землі взагалі не мають доступу до чистої води. І це в той час, коли на планеті існують гігантські резервуари прісної вологи — айсберги. Відколюючись від льодових шапок Арктики та Антарктиди, тисячі крижаних гір дрейфують океанами, доки не розтануть, змішавшись із солоними морськими хвилями. А тим часом питної води, яка таким чином втрачається безслідно, з лишком вистачило б для задоволення потреб усього людства.

Науковці давно замислювалися над тим, як використати воду з айсбергів для напування «спраглих» регіонів. І ось нарешті, після десятків років теоретичних розмірковувань, справа переходить у площину практичної реалізації. Гігантську крижану гору відбуксують вiд узбережжя Гренландії до Канарських островів, де вона має стати джерелом найчистішої у світі питної води для частини Канарських островів та приморських курортів Марокко.

Всі статті рубрики