За флігель стріляю в ноги!

За флігель стріляю в ноги!

Три постріли пролунало вчора в центрі столиці близько 10.30 за адресою Ярославів Вал, 3. Перехожі могли подумати, що тут відбуваються бандитські розбiрки, утiм, насправді протистояння мало комерційний характер, а під кулю могли потрапити судовий виконавець та двоє дільничних інспекторів міліції. Як пояснив «УМ» речник столичної міліції Володимир Поліщук, з двоповерхового флігеля, площа якого становить майже 500 кв. м, мала виселитися одна фірма — ТОВ «Інтернаціональний туристичний сервіс», і вселитися інша — Іnmedco Limited (Великобританія). Уся процедура — згідно з рiшенням Господарського суду Києва, ухваленого на користь останньої фірми. Тим більше що будівля перебуває у комунальній власності КМДА, яка й надала приміщення в суборенду британцям ще у 2010 році.

От кутюр для байбака

От кутюр для байбака

Учора байбак–синоптик iз селища Гайдари «виніс свій вирок». Значить, весна цього року буде ранньою, i першi струмки побiжать уже через шiсть тижнiв. Це добра новина. Проте є й невесела. «Вибачте, але лютий буде морозним, — додав пiсля втiшного прогнозу хранитель Тимка II Вiктор Токарський. — Байбак хоч i прокинувся кiлька днiв тому, проте не їсть i не п’є. Це означає, що до березня можуть бути дуже сильнi морози».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відповідь Патріарху

Відповідь Патріарху

«У зв’язку з вашим зверненням на ім’я глави держави щодо окремих тенденцій державно–церковних відносин в Україні та питань, пов’язаних iз діяльністю Української православної церкви Київського патріархату, повідомляємо, що відповідним центральним і місцевим органам виконавчої влади доручено вжити необхідних заходів для їх врегулювання», — йдеться у лаконічній відповіді з адміністрації Президента на лист Патріарха Київського і всієї Руси–України Філарета, переданiй учора до патріаршої резиденції. ЇЇ розповсюдила прес–служба УПЦ КП. Текст відповіді підписав керівник Головного управління документального забезпечення Олег Рафальський, і надійшла вона через півтора місяця після запиту. Нагадаємо, що лист владики Філарета до Президента було надіслано 13 грудня минулого року. Там ішлося про утиски Української православної церкви Київського патріархату з боку влади, про те, що влада надає перевагу лише одній конфесії і навіть не відповідає на звернення й листи, що їх надсилає Київська патріархія.

Музична блокада

Музична блокада

Першого лютого Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про внесення змін до закону про телебачення і радіомовлення. За нього проголосували — з другої спроби, бо за результатом першої він не набрав потрібної кількості голосів, — 240 депутатів: члени фракцій Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина та позафракційні. Ті, хто за офіційною версією дбає, щоб вітчизняний інформаційний простір відповідав вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. За красиво–правильним прикриттям — антиукраїнська суть. Зареєстрований ще 26 квітня минулого року законопроект, поданий «регіоналкою» Оленою Бондаренко, пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту — норму про те, що музичних творів українських авторів чи виконавців у ефірі має бути не менше 50 відсотків.

Під Табачником захиталося крісло

Під Табачником захиталося крісло

Міністр освіти, який не дає сумувати ні громадськості, ні політикам, укотре потрапив під депутатські багнети. Голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко з трибуни Верховної Ради закликав учора Віктора Януковича відправити у відставку головного освітянина країни. Як зазначає народний депутат, практично в усіх сферах освіти зараз відбуваються сумнівні речі. «Повернули 11–річку в школи, а підручників нових не зробили, з програмами казна–що відбувається, грошей педагогам більше не дали, — каже Кириленко. — Дошкільну освіту зробили обов’язковою. Але дитсадків більше не стало. Збільшили зарплату працівникам дитсадків? Ні, як і було. Меншим стало на них навантаження? Та ні. Я вже не кажу про навчальні посібники, спеціальні програми у зв’язку з обов’язковістю дошкільної освіти і так далі. Нічого цього Міносвіти на чолі з Табачником не робить і робити не хоче».

Чолобитна від Рюриковичів

Чолобитна від Рюриковичів

Таким чином, пояснюють росіяни, вони хочуть повернути у власність родини Рюриковичів державні святині українців. Окрім того, представники «Княжеського» претендують на право володiння Кремлем у Москві. Щоб досягти своєї мети, вони готові позиватися. Утім, що стосується Києво–Печерської лаври і Золотих воріт, то спершу справу обіцяють спробувати вирішити полюбовно. «Найближчим часом направимо керівництву України листа, у якому проситимемо передати Лавру і Золоті ворота чи частину приміщень цих споруд у безкоштовне і безстрокове користування нашому роду, — розповів «УМ» «Великий князь» Валерій Кубарєв. — Завдання нашого фонду — відновити та зібрати до купи родовий спадок Рюриковичів».

Всі статті рубрики