Кошторис виживання

Кошторис виживання

Ще у вересні минулого року команда тоді ще першого заступника голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова прогнозувала карколомні зміни у принципах формування міського бюджету. Тоді ЗМІ повідомляли, що принципи його планування суттєво відрізнятимуться від тих, які застосовувалися раніше. Для цього навіть до роботи залучили Агентство США з міжнародного розвитку, почалася розробка бюджету — без посилання на окремі статті витрат, а за програмно–цільовим методом.

Проте економічні експерти в цьому документі не знаходять особливих відмінностей від попереднього бюджету–2010, а депутати Київради вказують на його численні недоліки. Схоже на те, що багатьом категоріям населення Києва доведеться затягнути паски. Чиновники ж про себе, як завжди, подбати не забули.

І батіг, і пряник

І батіг, і пряник

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Новорічні «подарунки» для киян від місцевої влади виявилися не надто втішними. Із 1 січня цього року підвищено тарифи за тепло, які мають виставляти енергопостачальні компанії для розрахунків ЖЕКам. Одначе столична влада вирішила дати місяць киянам для адаптації до нових цін. Отож підвищені тарифи на тепло й гарячу воду набудуть чинності з 1 лютого цього року — у нових квитанціях ми побачимо підвищення на 35 відсотків. Тоді ж зросте в ціні квартирна плата — у середньому в 1,3 раза.

Всі статті рубрики